Britu izlūkdienests: Prigožina nāve dziļi destabilizēs "vāgneriešus"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Prigožina piemiņas pasākums
Prigožina piemiņas pasākums Foto: AFP/SCANPIX

Jevgeņija Prigožina nāve varētu pamatīgi destabilizēt "vāgneriešus". Šādu viedokli pauž Lielbritānijas Aizsardzības ministrija, atsaucoties uz izlūkošanas datiem.

Izlūkdienests norāda, ka 23. augustā, tieši divus mēnešus pēc "Vagner" grupējuma apvērsuma mēģinājuma, ar šo grupējumu saistīta biznesa lidmašīna "Embraer" avarēja netālu no Tveras pilsētas starp Maskavu un Sanktpēterburgu. Krievijas varas iestādes apgalvoja, ka bojā gājuši desmit cilvēki, kas atradās lidmašīnā, tostarp "Vagner" īpašnieks Jevgeņijs Prigožins.

"Pagaidām nav neapgāžamu pierādījumu, ka Prigožins atradās lidmašīnā. Viņš ir pazīstams ar skrupulozu drošības pasākumu veikšanu. Tomēr ļoti iespējams, ka viņš patiesi ir miris," norādīja izlūkdienesti.

"Prigožina nāvei gandrīz noteikti būs dziļi destabilizējoša ietekme uz "Vagner" grupējumu," teikts ziņojumā.

Jo īpaši izlūkdienesti atzīmē, ka viņa personīgās īpašības – hiperaktivitāte, pārdrošība, koncentrēšanās uz rezultātiem un pārmērīga nežēlība – ietekmēja "vāgneriešus", un maz ticams, ka Prigožina pēctecis varētu būt viņam pielīdzināms.

Vadības vakuums ir padziļināts ar ziņu, ka miris arī dibinātājs un komandieris Dmitrijs Utkins un loģistikas vadītājs Valērijs Čekalovs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu