Limbažu pusē zagļu dēļ lauksaimniecības cietušas vairāku desmitu tūkstošu eiro zaudējumus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Traktors uz ceļa. Ilustratīvs attēls
Traktors uz ceļa. Ilustratīvs attēls Foto: Paula Čurkste/LETA

Limbažu novadā pagājušajā nedēļā zagļi nodarījuši vairākus desmitus tūkstošu eiro zaudējumus lauksaimniekiem, informē Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Rūta Smilga.

No 17. līdz 18. augustam kādā saimniecībā Limbažu novada Skultes pagastā, izsitot logu stiklu, zagļi iekļuva angārā, kur no trijiem traktoriem nozaga globālās pozicionēšanas sistēmas (GPS) iekārtas. Materiālie zaudējumi sasniedz apmēram 30 000 eiro.

Arī kādā citā saimniecībā, Limbažu pagastā, 21.augusta naktī no traktora nozagta navigācijas iekārta. Materiālie zaudējumi šajā gadījumā ir apmēram 5500 eiro.

Abos gadījumos ir sākti kriminālprocesi un noris izmeklēšana.

Valsts policija aicina saimniekus pievērst pastiprinātu uzmanību savas lauksaimniecības tehnikas un papildtehnikas drošībai, kā arī informēt policiju par aizdomīgiem gadījumiem vai personām.

Policija aicina informēt, ja traktortehnikas, lauka vai saimniecības tuvumā pamanītas aizdomīgas personas vai svešas automašīnas, vēlams piefiksēt automašīnas numurzīmi un nekavējoties ziņot par to policijai  pa tālruni 110. Būtiski nepalikt vienaldzīgiem un pieskatīt ne tikai savu saimniecību, bet pievērst uzmanību arī kaimiņos notiekošajam, rosina policijas pārstāve.

Tāpat policija norāda, ka tehnika ir jānovieto drošā un apsargājamā teritorijā. Arī kameru uzstādīšana var palīdzēt, taču policija uzsver, ka ir ļoti svarīgi izvērtēt kameras uzstādīšanas leņķi. Vienā gadījumā īpašnieks bija parūpējies par īpašuma aprīkošanu ar kameru, bet kamera nav bijusi spējīga fiksēt nozieguma brīdi. Videonovērošanas kameras apskates leņķim ir jābūt tādam, kas aptver lielu daļu teritorijas. Tāpat kameras kvalitātei jābūt labai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu