VIDEO Politologs: Valdību varētu izveidot arī bez NA un "Progresīvajiem"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Politologs Filips Rajevskis.
Politologs Filips Rajevskis. Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts prezidenta nominētā Ministru prezidenta amata kandidāte Evika Siliņa (JV) varētu izveidot rīcībspējīgu valdību arī, nepaņemot koalīcijā ne Nacionālo apvienību (NA), ne "Progresīvos", intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja politologs un sabiedrisko attiecību speciālists Filips Rajevskis.

Pēc viņa aprēķiniem, koalīcijas kodolam ar Jauno vienotību (JV), Apvienoto sarakstu (AS) un Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) Saeimā būtu 57 balsis, kas ir par trim vairāk nekā iepriekšējai koalīcijai, turklāt, ļoti iespējams, ka varētu "vēl kādu balsi pielasīt".

Rajevskis izteicās, ka Siliņai valdības veidošanas procesā ir ļoti spēcīgs pretvējš, tomēr vienlaikus eksperts atzina, ka viņa ar savu uzdevumu jau ir tālu tikusi, jo JV ir nonākusi situācijā, kad tā var pateikt "nē" gan NA, gan "Progresīvajiem".

Politologs uzskata, ka trīs partneru koalīcija bez NA un "Progresīvajiem" varētu ātri un bez liekām emocijām atrisināt ļoti daudz ekonomisku jautājumu.

"Tās ideoloģiskās emocijas, kas nāk līdzi gan "Progresīvajiem" gan NA, ir tās, kas var traucēt vienā pusē darbaspēkam, otrā pusē cilvēktiesību jautājumiem," sacīja eksperts.

Viņš prognozē, ka Siliņai vajadzēs vismaz divas nedēļas, līdz viņa varēs iet pie Valsts prezidenta ar savu valdības piedāvājumu.

Kā ziņots, Valsts prezidents Ministru prezidenta amatam nominējis JV pieteikto premjera amata kandidāti, pašreizējo labklājības ministri Siliņu.

Siliņas pārstāvētā JV šodien valdes sēdē diskutēs par to, ar kuru politisko spēku - "Progresīvajiem" vai NA - būtu labāk veidot koalīciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu