"Stulbi tā teikt, bet neizturējām..." Gražulis pēc neveiksmes pret Kanādu

Matīss Kleinbergs
, Apollo.lv sporta žurnālists
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Andrejs Gražulis
Latvijas basketbolists Andrejs Gražulis Foto: FIBA.com

Latvijas basketbola izlases garā gala spēlētājs Andrejs Gražulis pēc zaudējuma Kanādai sarunā ar medijiem neslēpa, ka pret Francijas priekšējo līniju bijis vieglāk spēlēt.

Latvieši kanādiešu pārsvaru atzina ar rezultātu 75:101 (23:13, 19:30, 15:24, 18:34).

Gražulis šajā mačā uz parketa pavadīja nepilnas 34 minūtes, kuru laikā izcēlās ar 16 gūtajiem punktiem, izpelnoties arī rezultatīvākā spēlētāja godu Latvijas izlases rindās. Viņš gan atzīst, ka cīņa pret fiziski spēcīgajiem Francijas garajiem spēlētājiem bijusi vieglāka nekā spēlēšana pret kanādiešiem.

"Šeit bija grūtāk. Viņiem visi tie spēlētāji ir ātri. Francijai varbūt garo galu varēja apskriet. Kaut kur varēja iziet uz ātrumu. Šeit bija cita fizikalitāte. Stulbi tā teikt, bet neizturējām," sacīja Gražulis.

Spēka uzbrucējs arī atzina, ka puslaikā izlases galvenais treneris aicinājis saglabāt jau piekopto spēles plānu, bet tieši kanādiešu izmaiņas spēles plānā arī maču salauzušas.

"Mēs varbūt pietiekoši ātri nereaģējām. Viņi veica izrāvienu, un tad jau ar Kanādu ir grūti cīnīties. Mums vēl ir divas spēles, kurās cīnīsimies par uzvarām. Un tad jau redzēsim," turpināja uzbrucējs.

Sarunas noslēgumā Gražulis vēlreiz uzsvēra, ka pret Franciju varējis izmantot ātruma priekšrocības, bet šajā spēlē bijis sarežģītāk: "30 gadu laikā kaut kāda pieredze ir iekrājusies. Izskriet kaut kur pareizajā mirklī. Varbūt viņiem pret mani arī bija grūti spēlēt, bet man pret viņiem bija grūti."

Latvijas izlase kopā ar Kanādas, Brazīlijas un Spānijas valstsvienībām turpinās cīņu par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā, kas norisināsies Manilā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu