VIDEO Imantas vidusskolas teritorijā atvērta ēstuve, kas pārdod tikai neveselīgu ēdienu. Vecāki neizpratnē (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Kebabs, vistas nageti, pelmeņi ar sieru. Tie ir tikai no dažiem ne sevišķi veselīgajiem ēdieniem, ko iespējams iegādāties ēstuvē, kas nesen atvērta pie Imantas vidusskolas. Vecāki par ēdienu sortimentu ir sašutuši, ziņo TV3 raidījums "Bez tabu". 

Pie ēstuves uzstādīta ēdienkarte. Kā redzams, klienti var izvēlēties starp kebabu, vistas nagetiem, čeburekiem, ceptiem pelmeņiem, frī, batātēm. Piedāvājumā ir arī bērnu komplekts – frī kartupeļi, salāti un vistas nageti.

Video: "Bez tabu" sižets

Viedokļi par ēdienkarti izteikti dalās. Daži vecāki tajā vēlētos redzēt arī veselīgākas opcijas, piemēram augļu un dārzeņu kastītes. Savukārt citi ir priecīgi, ka var paši paēst, jo, auklējot bērnu, tam nepietiek laika. 

Savukārt uztura speciāliste Lizete Puga norāda, ka tik neveselīgiem ēdieniem noteikti nevajadzētu atrasties ēdienkartē, jo neveselīgas maltītes ir starp galvenajiem veidiem, kā bērni var uzņemt lieko svaru. 

Turklāt kafejnīcām, kas darbojas vidusskolas teritorijā, ir jāņem vērā īpaši norādījumi - piemēram, produktiem nedrīkst pievienot krāsvielas, garšas pastiprinātājus, vai saldinātājus.

Kafejnīcas īpašnieks gan norāda, ka šobrīd nav plānots mainīt ēdienu piedāvājumu. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu