Par viendzimuma pāra kāzu apmeklēšanu Nigērijā aiztur vairāk nekā 100 cilvēku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nigērijas policija.
Nigērijas policija. Foto: AP/Scanpix

Nigērijas policija paziņojusi, ka svētdienas vakarā viendzimuma pāra kāzās arestēti vairāk nekā 100 cilvēki. Varasiestādes rosinās vairākus arestētos apsūdzēt par iespējamu "viendzimuma laulību ceremonijas organizēšanu un piedalīšanos tajā", ziņo "Insider".

Policijas pārstāvis 29. augustā žurnālistiem sacīja, ka policisti atklāja vismaz 200 cilvēkus, kuri apmeklēja šo pasākumu un ka par 67 apmeklētājiem joprojām notiek izmeklēšana.

Amatpersonas iebilst arī pret to, ka daudzi dalībnieki bija "ģērbušies kā sievietes", "Facebook" tiešraidē, ko vēroja arī "Insider", sacīja likumsargu pārstāvis.

Nigērijā viendzimuma attiecības ir pretlikumīgas. Sods par viendzimuma laulības līguma vai civilās savienības noslēgšanu ir 14 gadi cietumā. Par liecināšanu viendzimuma laulībās, to atbalstīšanu un palīdzēšanu to norisē var tikt piespriests 10 gadu cietumsods.

"Mēs notikušo neuztversim viegli, mēs pārliecināsimies, ka arestētie tiek saukti pie atbildības," sacīja policijas pārstāvis.

Desmitiem apsūdzēto bija spiesti sēdēt un stāvēt uz paaugstinājuma aiz policijas preses pārstāvja. Vēlāk viņus intervēja vietējie mediji, liecina raidījums.

Daži no arestētajiem noliedza, ka būtu piedalījušies viendzimuma pāra kāzās, un stāstīja žurnālistiem, ka piedalījušies nakts modes skatē. Citi centās slēpt savas sejas no kamerām.

Medijs "Amnesty International Nigeria" otrdien platformā "X", kas agrāk bija pazīstama kā "Twitter", nosodīja arestus.

"Amnesty International aicina Nigērijas Deltas štata policijas pārvaldi nekavējoties atbrīvot vairāk nekā 100 cilvēkus, kuri tika arestēti un parādīti plašsaziņas līdzekļos saistībā ar iespējamu viendzimuma pāra laulību atbalstīšanu, un nekavējoties izbeigt šīs raganu medības," raksta organizācija.

"Aresti pārkāpj virkni civiltiesību un ir klaja diskriminācija seksuālās orientācijas vai dzimuma identitātes dēļ."

"Tas ir prātam neaptverami, ka tikai ģērbšanās stils, matu sakārtojums vai sēdēšana kādam blakus var tikt uztverta kā kriminālnoziegums," piebilda "Amnesty International".

Medijs arī nosodīja Nigērijas plaukstošo korupciju.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu