Prokrieviskos kanālos publicētā informācija par it kā iegūtiem personu datiem no "manabalss.lv" ir safabricēta

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Hakeris. Ilustratīvs foto
Hakeris. Ilustratīvs foto Foto: Pixabay

"Telegram" publicētā informācija par it kā iegūtiem personu datiem no "manabalss.lv" ir safabricēta, liecina informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" publiskotā informācija.

Institūcijā norāda, ka "Cert.lv" sadarbībā "manabalss.lv", reaģējot uz Krievijas agresiju atbalstošo "haktīvistu" grupu publicēto informāciju "Telegram" kanālos par it kā iegūtiem personu datiem no "manabalss.lv", veikusi pārbaudi un secinājusi, ka informācija "Telegram" kanālos ir safabricēta.

Personu vārdi ir iegūti no interneta meklēšanas rezultātiem, lai sagatavotu viltus ziņu un grautu uzticību "manabalss.lv" projektam, norāda institūcijā.

"Cert.lv" pārstāvji arī atzīmē, ka uztraukumam nav pamata, "manabalss.lv" neatklāj nobalsojušo personu vārdus, un hakeru uzbrukums nav bijis sekmīgs.

"Cert.lv" ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un ".lv" domēna vārdu zonā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu