VIDEO Okupanti ar varu piespiež atņemto Ukrainas teritoriju iedzīvotājiem piedalīties "vēlēšanās"

Apollo.lv
Foto: Ekrānuzņēmums no video/"Visegrád 24"/"X"

No 8. līdz 10. septembrim Krievijā notiek reģionālās "vēlēšanas". Okupanti tās nolēmuši sarīkot arī Ukrainai atņemtajās teritorijās. Organizācija "Visegrád 24" platformā "X" publicējusi video, kurā redzamas metodes, ar kādām metodēm okupantu varasiestādes pierunā iedzīvotājus piedalīties "vēlēšanas" - dodas uz iedzīvotāju mājām un piespiež ierasties "vēlēšanu iecirknī".

Hersonas apgabalā uzņemtajā videoklipā redzams, kā pie kādas sievietes mājām piebrauc automašīna, kurā iespējams "nobalsot". 

"Izskatās, ka ieradies pie mums," videoklipā saka sieviete. No automašīnas izkāpj vīrietis un paziņo, ka ieradies pie vēlēšanu iecirkņa. "Atkārtoju, mājas numurs ir 32," saka amatpersona. 

Kā redzams, sieviete jau nojauš, ka viņai liks iziet no mājas un doties "balsot." Dažas sekundes pēc tam dzirdami stipri klauvējieni. Viņa pie sevis pasaka: "Paklauvē sev pa galvu, es neiešu ārā." Pēc tam dauzīšana pie durvīm atkārtojas.

Video autores liktenis pēc okupantu pavēļu neklausīšanas nav zināms. 

Kā iepriekš ziņots, proukrainiskās kustības "Dzeltenā lente" pārstāvji 2. septembrī paziņoja, ka ukraiņi okupētajās teritorijās neizrāda interesi piedalīties Krievijas okupantu rīkotajās "vēlēšanās". Pēc aktīvistu teiktā, vietējie iedzīvotāji savas durvis "aptauju" pārstāvjiem never, un vēlēšanu kastes, kas jau atvērtas balsošanai un balsu glabāšanai, faktiski paliek gandrīz tukšas.

5. septembrī Nacionālās pretošanās centrs ziņoja, ka Krievijas okupanti uz pseidovēlēšanām ieved "novērotājus" no Krievijas Federācijas, jo okupētajās teritorijās nebija neviena ukraiņa, kas vēlētos piedalīties šajā procesā.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu