"Progresīvie": Ministru amatu sadalījums nākamajā valdībā nav skaidrs (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Partijas "Progresīvie" pārstāvji - Saeimas sekretāra biedre Antoņina Ņenaševa un Andris Šuvajevs pirms tikšanās ar partijas "Jaunā vienotība" pārstāvjiem, kurā pārrunās jaunas koalīcijas un valdības veidošanu.
Partijas "Progresīvie" pārstāvji - Saeimas sekretāra biedre Antoņina Ņenaševa un Andris Šuvajevs pirms tikšanās ar partijas "Jaunā vienotība" pārstāvjiem, kurā pārrunās jaunas koalīcijas un valdības veidošanu. Foto: Lita Millere/LETA

"Progresīvajiem" vēl nav pilnas skaidrības par ministru amatu sadalījumu nākamajā valdībā, sacīja "Progresīvo" pārstāve Antoņina Ņenaševa.

Pēc viņas vārdiem, pēc tam, kad "Apvienotais saraksts" paziņoja par nevēlēšanos pievienoties "Jaunās vienotības" (JV), Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un "Progresīvo" valdībai, pagājis salīdzinoši maz laika un sarunas tikai nesen sākušās. Līdz tam neesot bijis iespējams runāt par atbildību sadalījumu valdībā.

Savukārt runājot par darāmajiem darbiem, viņa atzīmēja, ka šajā ziņā sarunas tuvojas "kaut kādam loģiskam noslēgumam", un, iespējams, līdz otrdienai būs panākta vienošanās par tiem.

Vaicāta par "Progresīvo" kandidātu veselības ministra amatam, Ņenaševa apgalvoja, ka "vēl pat pa pusei nav skaidrs", vai partijai tiešām tiks uzticēta atbildība par šo nozari, līdz ar to vēl esot pāragri runāt par kandidātu. No citiem partijas biedriem gan izskanējis, ka "Progresīvie" varētu vadīt Veselības ministriju un ministra amata kandidāts varētu būt Edgars Labsvīrs.

Pēc Ņenaševas vārdiem, ja partijai tiks uzticēta atbildība par šo nozari, starp lielākajām prioritātēm būtu sakārtot un reformēt nozari, kā arī izcīnīt nepieciešamo finansējumu nākamajam gadam vai vismaz, sākot no nākamā gada. "Šogad bija kritums, un tas ļoti sita pa nozari. Šobrīd slimnīcām ir grūti atgūties, un vēl jau ir cenu kāpums visiem pakalpojumiem. Lai vēl vairāk nekristu uz leju nākamajos gados, tur jābūt paaugstinātam finansējumam. Tad jau tālāk jādomā par pārmaiņām," sacīja politiķe.

Nākamās nedēļas laikā oficiālās partiju sarunas plānots finalizēt, taču Ņenaševa norādīja, ka tā var arī nenotikt, jo tas varot būt pārāk ātrs temps divu nedēļu laikā mēģināt visu saturiski salikt pa plauktiem. Šobrīd tiek skaņots sarunu laiks pirmdienai, kas, visticamāk, varētu būt no rīta, informēja politiķe.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu