Raiņa dzimšanas dienā notiks "Dzejas dienu" lasījumi LMA dārzā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Raiņa piemineklis Esplanādē.
Raiņa piemineklis Esplanādē. Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas Mākslas akadēmijas dārzā šodien, dzejnieka Raiņa dzimšanas dienā, plkst. 18 "Dzejas dienu" ietvaros notiks "Apokaliptiski dzejas lasījumi", informēja pasākuma rīkotāji.

Pasākums, kas veidos sadarbībā ar Latvijas "Pen" organizāciju, piedalīsies Inga Gaile, Ilmārs Šlāpins, Aļesja Loseva, Ieva Melgalve, Līva Marta Roze, Ambika Tomsoe, Cipi Kellere un Ieva Lešinska.

Paredzēts, ka festivāls noslēgsies 14.septembrī, kad tiks pasniegta "Dzejas balva" par labāko oriģināldzejas vai atdzejas krājumu.

Latvijas Rakstnieku savienības priekšsēdētājs Arno Jundze sociālajos medijos norādījis, ka, konsultējoties ar Valsts policijas pārstāvjiem un respektējot viņu līgumu, mainīt pasākuma "Apokaliptiskie dzejas lasījumi" vieta. Pasākums pirmdien plkst.18.30 notiks Latvijas Mākslas akadēmijas dārzā, nevis Esplanādē, jo plkst.17.30 pie Brīvības pieminekļa paredzēta Latvijas basketbola izlases sagaidīšana.

Jundze norāda, lai nebūtu nevajadzīgu runu un pārpratumu, viņš apliecina, ka policija to ieteica nevis pavēlēja. Viņa ieskatā, argumenti bija pārliecinoši un savstarpējā sarunā nonāca pie secinājuma, ka būs visiem drošāk, ja mūsu basketbolistu sveikšana tiks nodalīta no Dzejas dienu pasākuma.

"Dzejas dienas" kopš to pirmsākumiem 1965.gadā organizē Latvijas Rakstnieku savienība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu