FOTO UN VIDEO Dairis Bertāns: Visi kopā mēs esam lieli, mēs esam stipri, mēs esam vareni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Latvijas basketbola izlases kapteinis Dairis Bertāns pirmdien pie Brīvības pieminekļa uzrunā pauda pateicību valstsvienības līdzjutējiem par lielo atbalstu Pasaules kausa izcīņas laikā, taču arī neslēpa sarūgtinājumu, ka komanda mājās atgriezusies ar piekto vietu, nevis ar medaļām.

"Es tiešām nezinu, kā lai tagad parunā. Mēs kā sportisti sev stādam visaugstākos mērķus. Domāju, ka teikšu to visas komandas vārdā un pārējie man piekritīs – tas, ka mums tomēr neizdevās aizsniegties līdz medaļai, joprojām ir sāpīgi," sacīja basketbolists.

"Mēs šodien esam šeit, nevis lai svinētu, bet lai pateiktu jums milzīgu paldies," uzsvēra komandas kapteinis.

"Paldies par atbalstu, kas bija visa turnīra garumā. Tas mūs tiešām dzina uz priekšu, mēs to jutām – gan klātesošo, gan pie TV ekrāniem. Es redzu, ka visi kopā mēs esam lieli, mēs esam stipri, mēs esam vareni."

Pasaules kausa pirmajā spēlē Dairis Bertāns guva 20 punktus pret Libānu, realizējot sešus no septiņiem tālmetieniem. Turnīra otrajā mačā pret Franciju viņš sešās minūtēs guva astoņus punktus, taču traumas dēļ čempionāta turpinājumā viņš laukumā neatgriezās.

Basketbola izlase tika sagaidīt ar skaļām ovācijām. Valsts policija lēš, ka pie Brīvības pieminekļa pulcējās aptuveni 5000 līdzjutēju.

VIDEO: Tiešraides arhīvs

Vispirms apakšgrupā Latvijas izlase Džakartā pārspēja Franciju un Libānu, bet piekāpās Kanādai. Nākamajā kārtā Latvija pieveica titulēto Spāniju un Brazīliju, iekļūstot ceturtdaļfinālā, kur piekāpās Vācijai. Cīņā par 5. - 8. vietu Latvija vispirms uzvarēja Itāliju, bet čempionātu noslēdza ar Lietuvas sagraušanu.

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja nolēma atvēlēt 64 267 eiro Latvijas komandas svinīgās sagaidīšanas pasākuma organizēšanai.

VIDEO: Banki runa sagaidīšanā

Aptuveni 5000 cilvēku Rīgā ar skaļām ovācijām sagaidīja Latvijas basketbola valstsvienību, kura debijā pasaules meistarsacīkstēs spēja izcīnīt augsto piekto vietu.

VIDEO: Žagars nespēj valdīt saviļņojumu

Lidostā "Rīga" komandu sagaidīja ģimenes locekļi, pēc kā izlase īpašā divstāvu autobusā devās uz Rīgas centru, laukumu pie Brīvības pieminekļa.

Pa ceļam no lidostas līdz Brīvības piemineklim sportistus sveica vairāki tūkstoši cilvēku, kas īpašā krāsojuma autobusu sagaidīja ceļa malās. Sagaidītājiem bija līdzi Latvijas karogi un cita atribūtika. Cilvēki māja ar rokām un aplaudēja, sagaidot garāmbraucošo autobusu ar izlases dalībniekiem.

Līdzīgs sagaidīšanas pasākums pavasarī tika organizēts Latvijas hokeja izlasei, kas pasaules čempionātā izcīnīja bronzas medaļas. Toreiz pie Brīvības pieminekļa pulcējās vairāki desmiti tūkstošu līdzjutēju.

Svinības sākās ar kopīgu himnas izpildījumu. Uz skatuves basketbolisti kāpa kopā ar savām atvasēm, kuri arī piedalījās himnas izpildījumā.

Video: Himna pie brīvības pieminekļa 

VIDEO: Fani pulcējas uz basketbola izlases sagaidīšanu

Gaisā virmo pozitīvas emocijas un lepnums par mūsu valstsvienības paveikto Džakartā un Manilā.

VIDEO: Fani ieradušies sagaidīt basketbola valstsvienību

Līdzjutēji jau ir sākuši pulcēties galvaspilsētas sirdī, lai sveiktu sportistus ar lielisko panākumu.

VIDEO: Cilvēki pulcējas uz basketbola izlases sagaidīšanu

VIDEO: Cilvēki pulcējas uz basketbola izlases sagaidīšanu

Jau kāpjot ārā no lidmašīnas, kuras ierašanos vēroja vairāk kā 10 000 cilvēku, puiši tika sagaidīti ar ovācijām.

VIDEO: Basketbolisti ir mājās!

Lidostā valstsvienību sagaidīja sportistu ģimenes un tuvākie cilvēki, kuri no visas sirds ar apskāvieniem sveica puišus ar vēsturisko sasniegumu.

FOTO: Basketbola izlases sagaidīšana lidostā "Rīga"

VIDEO: Basketbola izlase dodas uz Brīvības pieminekli

VIDEO: Basketbola izlases lidmašīnas ierašanās

Latvijas izlase, pirmo reizi piedaloties pasaules kausā, spēja izcīnīt 5.vietu. Vispirms apakšgrupā Latvijas izlase pārspēja Franciju un Libānu, bet zaudēja Kanādai. Nākamajā kārtā Latvijas izlase uzveica Spāniju un Brazīliju, iekļūstot ceturtdaļfinālā, kur piekāpās Vācijai. Cīņā par 5.–8.vietu Latvija vispirms uzvarēja Itāliju, bet čempionātu noslēdza ar Lietuvas sagraušanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu