Ceturtdien lems par pagarinājumu valodas apguvei tiem Krievijas pilsoņiem, kuri izrādījuši iniciatīvu mācīties (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas Federācijas pase.
Krievijas Federācijas pase. Foto: Alii Sher/Shutterstock

Saeima šodien galīgajā lasījumā lems par Imigrācijas likuma grozījumiem, kas paredz pagarinājumu valsts valodas apguvei tiem Krievijas pilsoņiem, kuri izrādījuši iniciatīvu mācīties.

Kā aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā, Krievijas pilsoņi, kuri bija pieteikušies, taču nav sekmīgi nokārtojuši valsts valodas pārbaudi vai nav to kārtojuši attaisnojošu iemeslu dēļ, varēs saņemt uzturēšanās atļauju uz laiku līdz diviem gadiem, paredzēts sagatavotajos grozījumos.

Vēl galīgajā lasījumā paredzēts skatīt Informācijas par ieņēmumiem un ienākuma nodokļiem atklāšanas likuma projektu, kā arī izmaiņas Civilprocesa likumā, lai varētu ieviest efektīvu un iedarbīgu procesuālo mehānismu patērētāju kolektīvajām prasībām.

Tāpat galīgajā lasījumā plānots skatīt izmaiņas Zemessardzes likumā, kas noteic, ka zemessargu varēs iesaistīt arī pastiprinātā robežapsardzībā, kā arī par dalību ātrās reaģēšanas spēkos zemessargs papildus varēs saņemt karavīram patlaban noteikto piemaksu.

Parlamentā iesniegti jauni likumprojekti, un deputāti lems, vai komisijām nodot likuma grozījumus, kas nepieciešami, lai varētu pilnveidot portāla "Latvija.gov.lv" darbību, un Energoapgādes izmaksu atbalsta likuma projektu par atbalsta pasākumiem mājsaimniecībām ar zemiem un vidēji zemiem ienākumiem, lai mazinātu straujā energoresursu cenu kāpuma negatīvo ietekmi.

Tāpat deputātiem būs jālemj, vai komisijām nodot likuma projektu, kas paredz Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumu atzīt par spēku zaudējušu.

Saeima arī skatīs likuma projektu, kas paredz Latvijas pilsonībā uzņemt uzņēmēju un Latvijas Zinātņu akadēmijas goda mecenātu Kananu Višvanatu.

Darba kārtībā ir arī pilsoņu kolektīvais iesniegums par Latvijas nepievienošanos Stambulas konvencijai, iesniegums par valsts valodas prasmes pārbaudes vecuma "sliekšņa" samazināšanu līdz 65 gadiem un iesniegums par atteikšanos no bijušo prezidentu uzturēšanas par tautas naudu, un deputāti lems par to turpmāko virzību.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija lūgusi parlamenta sēdes darba kārtībā iekļaut likumu grozījumus, kas paredz ieviest standarta veidlapas paziņojumu publicēšanai publisko iepirkumu jomā.

Savukārt Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija lūgusi skatīt arī likumprojektu, kas paredz iespēju valstij kompensēt iedzīvotājiem izdevumus par katastrofu, dabas stihiju un ugunsgrēku radīto seku novēršanu un zaudējumiem.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu