"Omniva" brīdina par augstu krāpnieku aktivitāti (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Omniva

Pēdējās nedēļas laikā ievērojami aktivizējušies krāpnieki, kuri izmanto dažādas shēmas, kas vērstas uz sūtījumu piegādes uzņēmums "Omniva" klientu datu un finanšu informācijas izkrāpšanu, informēja "Omniva" pārstāvji.

Uzņēmuma rīcībā ir nonākusi informācija par krāpšanas mēģinājumiem, izmantojot e-pasta vēstules un īsziņas, ko šķietami sūtījusi "Omniva". Par šiem krāpšanas mēģinājumiem pēdējo dienu laikā uzņēmums saņēmis simtiem zvanu un ziņu no saviem klientiem.

Aktuālajās krāpniecības shēmās cilvēki tiek informēti par, piemēram, jaunu sūtījumu saņemšanu ar lūgumu noklikšķināt uz saites,

lai precizētu sūtījuma saņemšanas adresi vai saņemtu naudu, pakas nosūtīšanu un lūgumu samaksāt muitas nodokli, kā arī SMS ar apsveikumu par jaunas preces iegādi un aicinājumu saņemt naudu.

"Omniva" vērš uzmanību, ka šajos ziņojumos norādītie sūtījumu numuri nav pareizi, bet, piemēram, SMS tekstā norādītā naudas saņemšanas iespēja ir pakalpojums kādu "Omniva" nenodrošina. Savukārt izmantotā interneta vietne ir vizuāli līdzīga "Omniva" mājas lapai.

"Omniva" aicina arī situācijas, ja gaidāt kādu sūtījumu, būt ļoti uzmanīgiem. Gadījumos, ja e-pasta adrese, no kuras nāk šis ziņojums, šķiet aizdomīga, noteikti vajadzētu izvairīties no tās atvēršanas vai klikšķināšanas uz saitēm.

Vienlaikus uzņēmums atgādina, ka Latvijā izmanto domēnu "omniva.lv" un ziņas pienāks tikai no e-pasta adreses, kas beidzas ar "@omniva.lv". Arī, ja saņemta SMS šķietami no "Omniva" ar aicinājumu, piemēram, saņemt naudu, "Omniva" aicina saites nevērt vaļā, jo šādus SMS "Omniva" nekad nav sūtījusi un nesūtīs, jo tādu pakalpojumu nenodrošina.

Tāpat arī uzņēmums konstatējis gadījumus, kad krāpnieki sazinās ar sludinājumu ievietotājiem dažādās "marketplace" jeb pārdošanas platformās un aicina preču pārdevējus ievadīt savu bankas informāciju it kā piegādes pakalpojumu sniedzēju mājas lapās, lai saņemtu samaksu par savu preci.

Šādus pakalpojumus ne "Omniva", ne citi pakalpojumu sniedzēji nepiedāvā, un tas ir viens no veidiem, kā krāpnieki piesavinās finanšu līdzekļus.

Latvijā "Omniva" apgrozījums pagājušajā gadā bija 18,367 miljoni eiro, kas ir par 1,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās 3,8 reizes un bija 635 072 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānija reģistrēta 2012. gadā, un tās pamatkapitāls ir 2945 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Igaunijas "Eesti Post".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu