Vīriešiem par matu transplantāciju - plikpaurība ir uzveicama

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Vēlme saglabāt skaistu matu rotu 21. gadsimtā nav tikai sieviešu kaprīze. Visiem patīk eleganta āriene, vēl vairāk – pašpārliecība, ko tā sniedz. Matu transplantācija vīrietim ir saistīta gan ar estētisko, gan psiholoģisko komfortu. Lūdzām “Veselības centrs 4” matu transplantācijas speciālisti Kristu Upīti pastāstīt par vīriešiem aktuālu, bet ne plaši apspriestu tēmu – matu transplantāciju.

Kādēļ izkrīt mati?

Alopēcija jeb pastiprināta matu izkrišana skar gan vīriešus, gan sievietes, tomēr kungiem matu zudumu nomaskēt ir grūtāk. Matu izkrišana visbiežāk ir saistīta ar:

  • ģenētiku;
  • novecošanos;
  • hroniskām slimībām;
  • ilgstošu stresu;
  • un citiem faktoriem.

Ko darīt, ja ārstēšana un citi līdzekļi nepalīdz?

Ja matu augšanu neizdodas veicināt ar terapeitiskām metodēm un to zudums kļūst arvien manāmāks, tos iespējams pārstādīt, izmantojot matus no klienta pakauša daļas. Šajā zonā tie nav pakļauti izkrišanai un šo īpašību saglabā arī pēc pārstādīšanas citā zonā – pārstādītie mati neizkrīt un paliek līdz mūža galam. “Veselības centrs 4” matu transplantāciju veic pieredzes bagātākā komanda Baltijā - Dr. Ilzes Runces vadībā, kas šajā jomā strādā jau 10 gadus un veikusi vairāk kā 1000 operācijas.

FUE matu pārstādīšanas metode

Salīdzinājumā ar Turcijā plaši izmantoto motorizēto metodi, manuālā metode ir pacientiem saudzīgāka. Šī metode garantē labākos rezultātus un ir mazāk traumatiska donorzonai, atstājot daudz mazāk un nemanāmas punktiņveida rētiņas vietās, kur matiņi izņemti. Nedēļas laikā donorzona nosedzas ar ataugušajiem matiem un punktiņveida rētiņas nav redzamas. Atšķirībā no motorizētās metodes, manuālajā FUE metodē tiek izmantots tikai roku darbs, kas pieredzējušiem speciālistiem laika ziņā neatšķiras no motorizētās metodes ātruma, kā arī pacientam ir vieglāks atkopšanās laiks un mazāka iespēja rasties tūskai. Visu procedūras gaitu pacients atrodas sēdus ērtā procedūru krēslā – var skatītes televizoru, darboties ar datoru, lasīt grāmatu, ir pacienti, kas pamanās pat iemigt, jo jūtīgi ir tikai pirmie anestēzijas dūrieni, pēc tam pacients var mierīgi relaksēties un atpūsties.

Foto: Foto:Publicitātes foto

No pakauša iegūtie mati, veicot mikroiegriezumus mērķa zonā, tiek pārstādīti graftu veidā (1 – 5 matu folikuli), kas nodrošina matu kuplumu un iespaidīgu rezultātu, mūsu klīnikā matiņi netiek dalīti zem mikroskopa pa vienam, līdz ar to tiek panākts maksimāls biezums. Metode ir piemērota matiņu transplantācijai arī bārdas un uzacu zonā, attiecīgi, pārstādot šajās zonās, matiņi aug pa vienam un tad grafti tiek sadalīti pa 1 folikulam. Arī šajā gadījumā tiek izmantoti pakauša daļas mati – pārstādīto matu folikulas pielāgojas konkrētajai zonai un kļūst par attiecīgā mata tipu (bārdas rugāju vai uzacu matiņu).

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto

Cik maksā matu transplantācija un kad gaidāms rezultāts?

Matu transplantācijas izmaksas sākas no 2500 EUR, kas, vērtējot izmaksu diapazonu starptautiskā līmenī, tiek uzskatīta par ļoti izdevīgu cenu. Turklāt šī procedūra kļūt arvien populārāka, līdz ar to pieaug arī pieprasījums. Procedūras izmaksas ir atkarīgas no nepieciešamā graftu daudzuma. Procedūras ilgums arī ir atkarīgs no manipulācijas apjoma, bet to ir iespējams sadalīt vairākos posmos.

Ikdienas gaitas pēc procedūras iespējams atsākt jau nākamajā dienā, savukārt pilnvērtīgs rezultāts būs novērojams gada laikā pēc matu transplantācijas.

Izmantojiet iespēju!

Lai arī rūpes par ārējo izskatu trauksmainajā ikdienā var šķist otršķirīgas, vīrieši ir pelnījuši labāko! “Veselības centrs 4” speciālisti aicina kungus modernā laika iespējas izmantot savā labā un nākt uz bezmaksas konsultāciju pie transplantācijas speciālista, lai noskaidrotu savas iespējas matu pārstādīšanai.

Spēks un panākumi sākas pārliecībā par sevi!

Vairāk informācijas: www.matutransplantacija.lv
Adrese: Tallinas iela 18, Rīga, Latvija
E-pasts: transplantacija@vc4.lv
Tālr.: +371 26821593, +371 26623624

Klienta pieredzes stāsts

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu