Eiduka: Ja Pasaules kausā nav palīgu, darbs treniņos ir kaķim zem astes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka
Distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka sarunā ar žurnālu "Sporta Avīze" atklājusi, ka pirms aizvadītās veiksmīgās sezonas viņai nācās saskarties ar ļoti nervozu sagatavošanās procesu.

Pagājušās sezonas sākumā Eiduka izcīnīja 11. un 12. vietu Pasaules kausa posmos, tās vidū bija piektā vieta “Tour de Ski” seriāla etapā, bet noslēgumā – trīs reizes iekļuva divdesmitniekā pasaules čempionāta individuālajās distancēs, kā arī ieguva devīto vietu Pasaules kausa posma 50 kilometru sacensībās. Eiduka atklāj, ka tik augstus rezultātu nemaz nav gaidījusi, un sezonu kopumā sauc par labāku, nekā cerēts.

Sportiste gan neslēpa, ka aizvadītā sezona varēja arī neizvērsties tik labi, jo vēl rudenī viņa bijusi komandas meklējumos.

"Septembra sākumā nebija pat pazīmju, ka es varētu būt kādā komandā, un tajā brīdī tiešām sākās tāds kā izmisums, jo bija pienācis jau burtiski pēdējais brīdis pirms sezonas. Tu saproti, ka visu vasaru esi ieguldījis nenormālus resursus un darbu, bet tev nav komandas. Paliekot bez komandas, es šo treniņdarbu varētu norakstīt, jo, ja Pasaules kausā nav palīgu, tas viss ir kaķim zem astes," sacīja Eiduka.

Slēpotāja atzīst, ka pērnās sezonas izskaņā gūtais lāpstiņas savainojums ir pilnībā sadzijis. Viņa uzskata, ka šobrīd viņas ķermeņa augšdaļa esot pat spēcīgāka nekā pirms traumas.

Gaidot nākamo sezonu, kas būs pirmā, kurā Eiduka nepiedalīsies U-23 vecuma sacensībās, slēpotāja ir apņēmības pilna: "Ceru, ka iepriekšējās sezonas rezultātus man izdosies uzlabot, bet runāt par konkrētām vietām īpaši negribas. Tas, ka nenāku no slēpošanas lielvalsts, šos mērķus varbūt padara mazliet grūtāk sasniedzamus, bet ne neiespējamus. Būs interesanti redzēt, cik tālu sportists no Latvijas var tikt distanču slēpošanas elitē." 

Pilnu interviju ar Patrīciju Eiduku par citiem tematiem, tai skaitā viņas tēva pāragro aiziešanu mūžībā, kā arī sportistes viedokli par Baibas Bendikas drīzo atgriešanos apritē pēc grūtniecības iespējams lasīt "Sporta Avīzes" septembra numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu