VIDEO Atis Zviedris atklāti par to, kā sadzīvo ar savu īso augumu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Mūziķis Atis Zviedris ir 168 cm garš, īsāks par statistiski vidējo Latvijas vīrieti. Viesojoties raidījumā "Zilonis studijā", Zviedris atklāj, kā sadzīvo ar savu augumu, un atbild, vai tas kaut kādā mērā dzīvē traucējis.

To, ka Atis ir īsāks nekā citi, klases un darba kolektīvā kā traucēkli viņš nav sajutis.

"Man paveicās ar to, es savus pirmos septiņus skolas gadus pavadīju mūzikas skolā, kur mērīšanās ar augumiem vai cita veida mērīšanās nebija nepieciešama, tāpēc ka visiem bija svarīgākas lietas, ko darīt.

Manā gadījumā tā bija dziedāšana korī, klavierspēle, mūzikas apgūšana un tā tālāk. Klasē bijā tikai čaļi, tostarp Jānis Šipkēvics, kurš par mani ir garāks.

Emīla Dārziņa mūzikas skolā un Rīgas Doma kora skolā ir ļoti daudz prasmīgu basketbolistu. Arī es esmu basketbolists – saspēles vadītajā pozīcijā. Un man toreiz bija iekšējs spīts: tā kā esmu neliela auguma, man ir jāspēlē labāk par visiem garajiem. Īstenībā man tīri labi izdevās," stāsta Atis.

Sabiedrībā valda pieņēmums, ka pāra attiecībās vīrietim jābūt garākam par sievieti.

"Man laikam vienkārši nav bijusi vilkme uzrunāt sievieti, kura ir garāka par mani.

Abpusēja komforta un nākotnes vārdā," saka mūziķis. Viņš spriež – ja lielās simpātijas izveidotos ar sievieti, kas par viņu ir garāka, "vienā brīdī mēs nonāktu pie tā, ka kaut kas nav, un mēs abi zinām, kas ir tas, kas nav".

Zviedris teic, ka visi viņa skatuves kolēģi, atskaitot mūziķi Arti Dvarionas, vienmēr bijuši par viņu garāki. "Viena no lielajām priekšrocībām neliela auguma cilvēkam, īpaši kā dziedātājam, ir, ka mēs lēnāk piekūstam, jo mums nav tāda masa jānes. Mums arī nav izteiktu traumu, kā, piemēram, mēs redzam Kristapam Porziņģim un citiem gara auguma cilvēkiem. Ceļi, mugura, jo sevišķi profesionālajā sportā, nāk gaismā," saka Atis. "Ja es gāžos, tad drīzāk ripoju," viņš pajoko.

"Tad, kad man paziņoja, ka man jādzied titulloma "Lāčplēsī", pirmā doma man bija: okei, man ir jāmeklē iekšējais Lāčplēsis, kas es esmu kā cilvēks, kā personība, jo auguma parametros es neatbilstu neviena cilvēka pieņemtajiem standartiem par Lāčplēsi, jo visi to tomēr redz kā džeku ar lielo zobenu… Man izdevās," saka Zviedris.

2019. gada pētījums apstiprina, ka Latvijas iedzīvotāji vidējā auguma garuma ziņā ierindojas otrajā vietā pasaulē, atpaliekot tikai no Nīderlandes. Latvijas iedzīvotāju vidējais auguma garums ir 175, 61 cm, Latvijas vīriešu vidējais augums ir 181,42 cm, bet Latvijas sieviešu – 169,79 cm.

Vairāk skaties video!

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu