Kā veiksmīgi iesākt sarunu iepazīšanās vietnēs (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: r.classen/ Shutterstock

Interneta iepazīšanās portāli mēdz mulsināt ne vienu vien to lietotāju – kādu fotoattēlu izvēlēties, kā uzrakstīt biogrāfiju un ar ko veidot saderību. Tomēr viens no biedējošākajiem aspektiem ir sarunas sākšana ar potenciālo partneri.

Dati liecina, ka pēdējā gada laikā frāzes “kā sākt sarunu vietnē “Tinder”” un “kā pareizi flirtēt” interneta meklētājos ir kļuvušas par 95 procentiem izplatītākas, jo cilvēki meklē palīdzību, kā piesaistīt ziņojumu saņēmēju uzmanību.

Attiecību un seksa koučs Nikija Deivisa-Feinblūma sniedza padomus par to, kas ir ideāla pirmā ziņa, kura ievērojami palielinās tās autora iespējas saņemt atbildi.

“Pareizrakstība ir ļoti būtiska. Ir pārsteidzoši, cik daudzi cilvēki kļūdās, uzrakstot potenciālās simpātijas vārdu. Ja tā notiek, tas norāda uz piepūles trūkumu un ir labākais veids, kā kādu atbaidīt.

Tāpat koučs norādīja, ka vārdu saīsinājumu lietošana, visticamāk, nenovedīs pie atbildes. “Ja nevarat veltīt laiku, lai uzrakstītu pilnus vārdus vai sakarīgus teikumus, tas neliecina, ka vēlaties personu iepazīt.”

Veiksmīgas sarunas sākšana sākas ar pārdomātu pieeju, kas sasaucas ar otra cilvēka interesēm un aizraušanos. Viens no efektīvākajiem veidiem, kā to realizēt, ir otra cilvēka profilā atrast kaut ko intriģējošu.

Digitālajā laikmetā, kad profili sniedz ieskatu indivīdu dzīvēs, vaļaspriekos un vēlmēs, šī metode var būt lielisks veids, kā sākt sarunu.

Cilvēki bieži velta laiku, lai izveidotu savus profilus un izceltu tos aspektus, kas viņiem ir vissvarīgākie. Pamanot šos elementus, tiek izrādīts vērīgums, kā arī tas rada lielāku iespēju izveidot patiesu un jēgpilnu sarunu. Ja tiek komentēts kaut kas konkrēts no otra cilvēka profila, neatkarīgi no tā, vai tas ir kopīgs hobijs, iecienīta grāmata vai nesens ceļojuma galamērķis, tiek signalizēts, ka ir veltīts laiks, lai izprastu otru dziļākā līmenī. Šī personalizācija ir būtiska, lai izceltos no vispārīgiem vai virspusējiem ziņojumiem, kas pārpludina iepazīšanās platformas.

Kad runa ir par pirmo ziņu, ir svarīgi pieturēties pie vidēja ziņas garuma. Īpaši īsi teksti, piemēram, “Sveiks!” vai “Kā iet?” var būt bezpersoniski un nerosina sarunu. 

Tāpat ir svarīgi pārdomāt ziņojuma nosūtīšanas laiku. Ziņas sūtīšana kādam pulksten trijos naktī var būt sarkanais karogs, kas var liecināt, ka cilvēku interesē tikai tikšanās naktīs. Ir jāapsver, kad tiek sūtīta ziņa, un tas jādara tikai vienu reizi – pat ja netiek saņemta atbilde.

Kouča rezumē: “Jūsu ziņojumu biežumam ir izšķiroša nozīme tajā, kā tiekat uztverti. Personas bombardēšana ar vairākām ziņām var šķist uzbāzīga vai pārāk dedzīga. Galu galā veselīgu un abpusēji apmierinošu attiecību veidošanā galvenais ir ievērot otras personas robežas un tiesības reaģēt pēc saviem noteikumiem.”

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu