Ārlietu ministrija tūristiem Francijā iesaka būt piesardzīgiem un modriem

Apollo.lv
Foto: EPA/Scanpix

Francijā paaugstināts teroraktu iespējamības līmenis paaugstināts līdz visaugstākajai pakāpei, Ārlietu ministrija (ĀM) informē savā mājaslapā. Attiecīgi iebraucējiem no Latvijas valstī jāievēro piesardzība. 

Francijas ielās arī izvietots liels militārpersonu skaits. 

Ministrija norāda, ka kopumā situācija Francijā ir mierīga, tomēr ceļotājus aicina nepiedalīties iespējamās demonstrācijās. Ceļojot uz Parīzi, jārēķinās ar satiksmes un sabiedriskā transporta ierobežojumiem. Tūristus aicina sekot līdzi informācijai un ievērot Francijas varasiestāžu paziņojumus. 

Saistībā ar augsto terorisma risku Francijā, ministrija iesaka ievērot īpašu piesardzību un modrību, atrodoties publiskās vietās, kurās pulcējas liels skaits cilvēku. 

Tā kā Parīzē protesta demonstrācijas bieži pāraug vardarbīgās sadursmēs ar policiju un to laikā tiek bojātas ēkas un ielas bojāšanā ministrija pilsētā iesaka neuzturēties publiskās vietās, kurās pulcējas liels skaits cilvēku.

Zinot, ka demonstrācijas var ietekmēt sabiedriskā transporta kustību, informāciju par alternatīviem transporta maršrutiem un operatoriem var skatīt interaktīvajā kartē

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu