Ukraina pieprasa Krievijas izslēgšanu no EDSO (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pie Kongresu nama statīvā iepretim Krievijas vēstniecībai tiek izkārtoti Ukrainas un Latvijas valsts karogi. Ilustratīvs attēls.
Pie Kongresu nama statīvā iepretim Krievijas vēstniecībai tiek izkārtoti Ukrainas un Latvijas valsts karogi. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Ukraina 16. oktobrī aicinājusi izslēgt Krieviju no Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO), brīdinot, ka pretējā gadījumā to gaida "lēna nāve".

EDSO tika dibināta Aukstā kara laikā, nolūkā mazināt spriedzi starp komunistisko "ļaunuma impēriju" un Rietumiem, un tās uzdevums ir koordinēt dalībvalstu rīcību tādos jautājumos kā cilvēktiesības un ieroču kontrole.

"Viss, ko Krievija mūsdienās dara EDSO, ir šīs organizācijas nonāvēšana," preses konferencē norādīja Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba.

"Situācija EDSO ir ļoti sarežģīta, sāpīga, taču izvēle ir ļoti vienkārša, vai nu lēna nāve ar Krieviju, vai jauna dzīve bez tās," piebilda Kuleba.

Ukraina atkārtoti pieprasījusi Krievijas izslēgšanu no starptautiskām organizācijām, tajā skaitā no G20, ANO Drošības padomes un visām lielākajām sporta federācijām.

Kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā, EDSO nav spējīga darboties, jo Maskava bloķē visus svarīgākos lēmumos, kuros nepieciešama vienprātība.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu