VIDEO Latvijā krāpnieki atraduši jaunu veidu, kā tikt pie iedzīvotāju naudas un bankas datiem (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Panorāma" sižeta

Sociālo tīklu platformās Latvijā arvien biežāk redzami darba sludinājumi, kas sola tūlītējus zelta kalnus. Daļa iedzīvotāju arī uzķeras uz šādiem solījumiem, zaudējot naudu un nereti arī sniedzot krāpniekiem savu kontu paroles, vēsta LTV ziņu raidījums "Panorāma".

Alga 257 eiro dienā – tāds vilinošs darba piedāvājums parādās sociālās vietnes "Facebook" grupā "Sludinājumu dēlis Valmierā".

Lai saprastu, vai tas ir krāpnieku veidots konts un kā viņi darbojas, Latvijas Televīzija sazinājās ar viņiem un teica, ka vēlas tikt pie šāda darba. Atbilde sekoja ātri no profila "Edgars Putniņš", mudinot pievienoties "Telegram" grupai un aicinot spiest uz nezināmas saites. 

Personāla atlases speciāliste, karjeras konsultante Baiba Lauva uzreiz norādīja uz aizdomīgām pazīmēm šajā sarakstē: "Sākšu ar to, ka rakstības stils, jo viņš sāk uzrunāt uz "tev". Tad viņš pāriet uz "jums" formu, kas likās ļoti dīvaini, un uzreiz piedāvā spiest uz nezināmu linku. Links neizskatās uzticams, to uzreiz var pateikt."

Eksperti norāda, ka jābūt ārkārtīgi uzmanīgiem un rūpīgi jāizpēta visa informācija. Tāpat nekādā gadījumā nedrīkst klikšķināt aizdomīgas saites.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu