Izsolē plāno pārdot NBS patruļkuģi "Zibens"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Izsole. Ilustratīvs attēls.
Izsole. Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Aizsardzības ministrija (AM) sagatavojusi valdības lēmuma projektu, kas paredz atļaut VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pārdot izsolē Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Mācību vadības pavēlniecības bilancē esošo patruļkuģi "P-01 Zibens".

Kuģim nav bilances vērtības. Tas ilgstoši ticis izmantots Jūras spēku mācību centra kursantu apmācībām, taču tā tehniskais stāvoklis ir raksturojams kā slikts un kuģa korpusa atjaunošana netiek uzskatīta par rentablu.

2019. gadā konceptuāli no AM puses tika atbalstīts un sākts projekts par patruļkuģa iespējamo izcelšanu no ūdens un pārveidošanu par apskates objektu, taču ņemot vērā, ka uzsāktajā iepirkuma procesā saņemtie piedāvājumi ievērojami pārsniedza tam paredzēto budžeta finansējumu, projekts tika apturēts.

Ņemot vērā lielās izmaksas, kas tika identificētas saistībā ar kuģa izcelšanu un pārveidošanu par apskates objektu, kā arī faktu, ka kuģis vairs nav izmantojams armijas vajadzībām, tika pieņemts konceptuāls lēmums virzīt jautājumu par patruļkuģa atsavināšanu izskatīšanai Ministru kabinetā.

Līdz ar to patruļkuģa atsavināšanu un pārdošanu izsolē veiks VNĪ. Pēc atsavināšanas iegūtie līdzekļi, kuru apmērs šobrīd vēl nav precīzi nosakāms, tiks ieskaitīti valsts budžetā.

Papildus izsolē ir jāiekļauj nosacījums, ka nākamais īpašnieks veic atsavināmā kuģa transportēšanu, attīrīšanu un atsārņošanu drošā un videi nekaitīgā veidā atbilstoši vides aizsardzību regulējošajiem normatīvajiem aktiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu