Ķīnā policija izglābj ap 1000 kaķu, kurus grasījās nokaut un pārdot kā cūkgaļu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Ķīnā policija izglābusi vairāk nekā 1000 kaķu no nokaušanas un pārdošanas kā cūkgaļu vai jēra gaļu, ziņo raidorganizācija BBC.

Pēc dzīvnieku aizsardzības aktīvistu ziņojuma policija aizturēja kravas automašīnu, kas Džandzjaganas pilsētā pārvadāja kaķus.

Kaķi pēc izglābšanās aizvesti uz patversmi, teikts laikraksta "The Paper" publicētajā ziņojumā.

Glābšanas operācija atklājusi kaķu gaļas nelikumīgu tirdzniecību un radījusi jaunas bažas par pārtikas kvalitāti.

Pagaidām nav skaidrs, vai izglābtie kaķi bija bezpajumtnieki vai mājdzīvnieki. Tie bija ceļā uz Ķīnas dienvidiem, kur tos bija paredzēts nokaut un pasniegt kā cūkgaļas un jēra gaļas izstrādājumus.

Tiek ziņots, ka aktīvisti bija pamanījuši vairākus kaķus, kas tika turēti aizvērtās koka kastēs. Viņi sešas dienas novēroja situāciju. 12. oktobrī kaķi tika iekrauti kravas automašīnā, taču aktīvistiem izdevās apturēt transportlīdzekli un izsaukt policiju.

Laikrakstā publicētais stāsts Ķīnas sociālo mediju platformā "Weibo" saņēma tūkstošiem dusmīgu komentāru. Daži lietotāji aicināja stingrāk pārbaudīt pārtikas nozari.

"Lai šie cilvēki mirst mokošā nāvē," sacīja kāds sociālo tīklu lietotājs.

"Kad būs likumi dzīvnieku aizsardzībai? Vai kaķu un suņu dzīvības nav svarīgas?" raksta cits lietotājs.

"Mēs esam ļoti nobažījušies: "Es vairs neēdīšu grilētu gaļu."

BBC ziņo, ka šī gada jūnijā Dzjansi provinces koledžā kāds students ēdienā atrada žurkas galvu. Skolas vadība sākotnēji centās apgalvot, ka tā bijusi pīles gaļa, bet pēc tam atzina, ka studentam bija taisnība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu