ŅEM VĒRĀ Četru reģionālo autobusu galapunkti tiks pārcelti uz Ģenerāļa Radziņa krastmalu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Autobuss.
Autobuss. Foto: sondem/Shutterstock.com

Reģionālās nozīmes maršrutu Rīga-Ādaži-Kadaga, Rīga-Ādaži-Podnieki-Garkalne, Rīga-Ādaži-Carnikava, Rīga-Kalngale-Carnikava-Kadaga galapunktus tuvāko mēnešu laikā pārcels no Turgeņeva ielas uz Ģenerāļa Radziņa krastmalu, aģentūrai LETA pavēstīja Autotransporta direkcijas (ATD) pārstāvji.

ATD informē, ka izmaiņas notiks saistībā ar aktīvo būvdarbu noslēgšanos Rīgā, Ģenerāļa Radziņa krastmalā, Maskavas ielā un Rīgas starptautiskās autoostas apkārtnē.

Tāpat ATD informē, ka Sabiedriskā transporta padome (STP) kopumā apstiprinājusi izmaiņas 12 reģionālo autobusu maršrutos Vidzemē, Kurzemē, Zemgalē un Pierīgā.

Vienlaikus ATD norāda, ka saistībā ar jaunā Ķekavas apvedceļa izbūvi, tiek atbilstoši precizēts apkārtnē esošo reģionālo autobusu pieturu saraksts. Precīzāka informācija par izmaiņu stāšanās spēkā datumu sekos.

Attiecīgi reģionālās nozīmes maršrutos Rīga-Baldone un Rīga-Sarma-Baldone reisos virzienā no Rīgas turpmāk pasažieri nevarēs izmantot pieturas "Rāmava" un "Titurga", bet kustības grafikos tiek iekļautas pieturas "Loģistikas centrs" un "Pagrieziens uz Baložiem". Pretējā virzienā - uz Rīgu reisu kustības sarakstos vairs nebūs pieturas "Rāmava" un "Titurga", bet iekāpt vai izkāpt varēs pieturās "Pagrieziens uz Rāmavu" un "Rāmava".

Tāpat reģionālās nozīmes maršrutā Rīga-Baloži visos reisos vairs nebūs pieturas "Titurga", bet varēs izmantot pieturu "Kāpu iela". Savukārt reģionālās nozīmes maršrutā Rīga-Bauska reisos virzienā uz Rīgu vairs nebūs pietura "Pagrieziens uz Baložiem", bet būs pietura "Pagrieziens uz Rāmavu".

Vienlaikus reģionālās nozīmes maršrutā Rīga-Skaistkalne precizēti attālumi starp pieturām. Savukārt reģionālās nozīmes maršrutā Rīga-Vecumnieki autobuss reisā plkst.22.25 no Rīgas starptautiskās autoostas neapstāsies pieturās "Rāmava" un "Titurga", bet pieturēs pieturās "Loģistikas centrs" un "Pagrieziens uz Baložiem".

Tāpat ATD atzīmē, ka reģionālās nozīmes maršrutā Limbaži-Viļķene-Salacgrīva būs izmaiņas divos reisos. Proti, uz četru mēnešu eksperimenta laiku reisi otrdienās tiks pagarināti līdz Korģenei. Tādējādi autobuss plkst.11.45 izbrauks no Limbažu autoostas, bet plkst.12.45 autobuss izbrauks no Korģenes.

SPT sēdē arī nolemts pastāvīgajā maršrutu tīklā iekļaut reģionālās nozīmes maršruta Saldus-Pampāļi reisu plkst.15 no Saldus autoostas un reģionālās nozīmes maršruta Kuldīga-Skrunda reisus plkst.15.40 no Skrundas autoostas un plkst.16.08 no pieturas "Ieras", kas no pirmdienas līdz piektdienai tiek izpildīti skolēnu mācību laikā.

Savukārt reģionālās nozīmes maršrutā Bauska-Kroņauce-Dobele reisos no Bauskas autoostas plkst.7.35 un plkst.16.10, kā arī no Dobeles autoostas plkst.10.10 un plkst.18.10 iekļaus pieturu "Tērvete".

ATD ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu