VIDEO un AUDIO Siguldas trase, Olimpiāde Latvijā un izlase bez Oskariem – saruna ar bobsleja pasaules vicečempionu Emīlu Cipuli

Čempionu brokastis #69
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

TVNET GRUPAS raidieraksta "Čempionu brokastis" jaunākajā sērijā uz sarunu par Siguldas trasi, jauno sezonu, olimpiskajām spēlēm Latvijā un citiem tematiem viesojās pasaules bobsleja vicečempions Emīls Cipulis.

Sarunas ievadā apspriedām gatavošanos jaunajai sezonai, kas jau ir tepat aiz stūra.

Bobslejā, līdzīgi kā jebkurā citā renes sportā, ļoti svarīgs aspekts ir tieši tehnikas pilnveidošana un uzturēšana visaugstākajā līmenī. Cipulis pavēra priekškaru uz to, kā norisinās tehnikas uzlabošana.

Cipulis savu profesionālo karjeru bobslejā sāka 2019. gadā, kad Latvijas bobsleja izlasē vēl bija abi Oskari - Melbārdis un Ķibermanis. Šogad par profesionālās karjeras noslēgšanu paziņoja arī Ķibermanis, ka nozīmē, ka Latvijas bobsleja izlasē vairs nav divu ilggadējo līderu.

Cipulis teic, ka šobrīd komanda esot nedaudz saliedētāka: "Tad bija citi līderi. Ne tikai piloti. Tā komanda veidojās ap viņiem. Tad bija vecie un jaunie. Bija tā, ka jaunais īsti nepieies pie vecā parunāties. Pasūtīs tad tālāk."

Pieskārāmies arī Cipuļa karjeras sākumam jeb kāpēc tā sākās tikai brīdī, kad viņam bija jau 25 gadi. Sportists nāk no Lēdurgas, kas ir pietiekoši netālu no Murjāņu Sporta ģimnāzijas, tomēr viņš nenožēlo, ka nepavadīja laiku šajā izglītības iestādē.

Aprunājāmies arī par tā saukto "ķīmiju" starp pilotu un viņa stūmējiem un veidiem, kā to attīstīt.

Sarunas otrajā pusē nonācām līdz šā brīža aktuālākajam tematam jeb scenārijam, kurā daļa 2030. gada olimpisko spēļu varētu notikt Latvijā. Lai tas notiktu, Siguldas trasei nepieciešamas pamatīgas investīcijas. Sākotnēji tika lēsts, ka runa varētu būt pat par 58 miljoniem eiro.

Cipulis, lai arī teic, ka tas palīdzētu bobsleja attīstībai Latvijā, par olimpisko spēļu norisi Latvijā nav sajūsmā.

Nobeigumā aprunājāmies arī par faktu, ka bobsleja izlase šajā sezonā Eiropas kausa posmos, visticamāk, nestartēšot vai arī trasē došoties tikai noteiktos posmos, jo tam trūkst finansējuma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu