FOTO Atcelti avioreisi, slēgtas skolas, ievainoti cilvēki. Eiropas rietumu daļā plosās vētra "Kīrons"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

Eiropas rietumos plosās vētra "Kīrons", Francijas Atlantijas piekrastē vēja ātrumam brāzmās sasniedzot 180 kilometrus stundā (50 metrus sekundē).

Nīderlandē vētra laupījusi dzīvību vismaz vienam cilvēkam, kuram uzgāzies krītošs koks. Nelaime notikusi Venraijā pie Vācijas robežas. Krītoši koki ievainojuši cilvēkus arī citur Nīderlandē, tajā skaitā kādu sievieti Hāgā, ziņo policija. Arī velobraucēji guvuši traumas no krītošiem koku zariem.

Nīderlandē spēcīgās vētras dēļ atcelti simti avioreisu. Nekursēja arī vilcieni uz Parīzi un no tās. Traucēta arī kuģu satiksme.

Foto: Eiropā plosās vētra "Kīrons"

Spēcīgs vējš un lietus plosa arī Anglijas dienvidus un Normandijas salas, kur tiek ziņots par vēja brāzmām, kas sasniedz 160 kilometrus stundā (44 metrus sekundē).

Piekrastes pilsētās Kornvolā un Devonā slēgti simti skolu, jo nogāzti koki un plūdi apgrūtinājuši satiksmi. Reisi no Džērsijas, Gērnsijas un Oldernijas lidostām tikuši atcelti.

Francijas rietumos atcelti vietējie vilcienu reisi, bet ceturtdienas rītā slēgti visi ceļi Bretaņas Finistēras reģionā. Ceturtdienas rītā bez elektrības Francijā bija aptuveni 1,2 miljoni mājsaimniecību.

Meteoroloģijas dienests Anglijas dienvidu daļai izsludinājis dzelteno brīdinājumu attiecībā uz spēcīgu vēju, kas nozīmē, ka cilvēkiem pastāv lidojošu atlūzu radīti draudi.

Eksperti norāda, ka Apvienotajā Karalistē un Francijā šī varētu būt pēdējo gadu spēcīgākā vētra.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu