Zelenskis: Ukraina neprasa "atlaides" ceļā uz ES

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis Foto: Virginia Mayo/AP

Ukraina ceļā uz Eiropas Savienību (ES) neprasa nekādus atvieglojumus un pilda visus Eiropas Komisijas (EK) ieteikumus, pēc tikšanās ar EK prezidenti Urzulu fon der Leienu paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pēc tikšanās Zelenskis kopīgā preses konferencē teica, ka "esam izpildījuši ieteikumus, kas nepieciešami, lai sāktu sarunas par dalību ES.

Tie attiecas uz tiesiskumu, nacionālo kopienu tiesību un brīvību aizsardzību, valsts iestāžu darba lielāku pārredzamību un pretkorupcijas infrastruktūras stiprināšanu".

Starp likumprojektiem Zelenskis izcēla lobisma likumprojektu, kas "palielinās politisko procesu caurskatāmību un droši pasargās valsti no oligarhu un citu personu, kas cenšas apiet tiesiskumu, graujošās ietekmes".

Viņaprāt, "ir ļoti svarīgi, lai Eiropas un citu mūsu partneru atbalsts paliktu ilgtspējīgs, uzticams.

Tas attiecas gan uz aizsardzības, gan finansiālo atbalstu. Krievijai ir jāredz, ka pasaule neatkāpjas, aizstāvot brīvību un starptautiskās tiesības".

Zelenskis sacīja, ka sagaida sankciju pasākumu pastiprināšanos, jo īpaši "lai novērstu esošo sankciju apiešanu, jo īpaši izmantojot Eiropas uzņēmumus un Krievijas kaimiņvalstu teritorijas".

Leiena uzteica Ukrainas veiktās reformas.

"Jāsaka, ka jūsu progress ir izcils. To vērot ir iespaidīgi," viņa paziņoja, piebilstot, ka tas ir smaga darba rezultāts.

"Jūs cīnāties eksistenciālā karā, un vienlaikus jūs veicat dziļas reformas valstī. Esat sasniegušus daudzus pagrieziena punktus, tieslietu sistēmas reformās, oligarhu varas mazināšanā, naudas atmazgāšanas novēršanā un daudzās citās," Leiena sacīja.

Jau vēstīts, ka Leiena sestdien ieradās iepriekš neizziņotā vizītē Kijivā, lai runātu par Ukrainas ceļu uz dalību. Tā ir viņas sestā vizīte Ukrainā pēdējo 20 mēnešu laikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu