Merzļikina "Blue Jackets" atzīst "Capitals" pārākumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins.
Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins. Foto: USA Today Sports/Shutterstock

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins 4. novembrī Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā atvairīja soda metienu un tika atzīts par spēles trešo zvaigzni Kolumbusas "Blue Jackets" vienības zaudējumā.

Citos mačos uzvaras svinēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" un šobrīd savainotā Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks", savukārt aizsargs Uvis Balinskis ar Floridas "Panthers" piedzīvoja zaudējumu.

"Blue Jackets" viesos ar rezultātu 1:2 (0:2, 1:0, 0:0) atzina Vašingtonas "Capitals" pārākumu.

Spēles septītajā minūtē Merzļikins atvairīja Toma Vilsona soda metienu, taču 13.minūtē kanādietis viņu pārspēja ar raidījumu no tuvas distances. Pirmā perioda 18.minūtē Sonijs Milano palika nepieskatīts pie vārtu stūra un panāca 2:0, bet otrās trešdaļas otrajā minūtē debitants Dmitrijs Voronkovs vārtu priekšā pielaboja metienu un samazināja mājinieku pārsvaru.

Par spēles pirmo zvaigzni tika atzīts uzvarētāju komandas vārtsargs Čārlijs Lindgrēns, kurš atvairīja 35 metienus.

Merzļikins neitralizēja 25 no 27 metieniem jeb 92,6% radījumu. Šosezon viņš piedalījies septiņās spēlēs, kurās izcīnījis trīs uzvaras, ielaidis vidēji 2,97 ripas un atvairījis 90,2% metienu.

Tikmēr "Sabres" viesos ar rezultātu 6:4 (1:1, 2:1, 3:2) pārspēja Toronto "Maple Leafs", kuru no ceturtā zaudējuma pēc kārtas neglāba Ostona Metjūsa sezonā trešais "hat-trick".

Ar diviem gūtiem vārtiem viesu rindās izcēlās Alekss Taks, pa precīzam metieniem pievienojot arī Jonam Peterkam, Teidžam Tompsonam, Džefam Skineram un Džordanam Grīnvejam.

Pretiniekiem visos četros gūtajos vārtos piedalījās Mičs Mārners, kurš pats izcēlās vienu reizi un trīsreiz asistēja Metjūsa metienos. Viljams Nīlanders uzlaboja sev piederošo komandas rekordu sezonas sākumā pēc kārtas gūtajos punktos, būdams rezultatīvs arī pamatturnīra 11.mačā.

Girgensons uz ledus bija 13 minūtes un piecas sekundes, demonstrējot aktīvu sniegumu ar četriem metieniem pa vārtiem un trīs spēka paņēmieniem, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls. Latviešu uzbrucējs šajā sezonā 12 mačos guvis divus vārtus un ticis pie neitrāla lietderības koeficienta.

Zaudējumu turpretī piedzīvoja "Panthers", kas izbraukumā ar 2:5 (0:3, 0:1, 2:1) piekāpās Čikāgas "Blackhawks".

No Balinska komandas biedriem vārtus guva Olivers Ēkmans-Larsons un Metjū Tkečaks. Uzvarētājiem Filips Kuraševs guva vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles, tāpat pa ripai iemeta drafta pirmais numurs Konors Bedārds, Niks Folinjo, Ņikita Zaicevs un Teilors Hols.

Balinskis 14 minūšu un 19 sekunžu laikā vienreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu un tika pie neitrāla lietderības koeficienta. Savā debijas sezonā latviešu aizsargs desmit cīņās pagaidām ir bez punktiem un ir iekrājis negatīvu lietderības koeficientu -2.

"Canucks", kuras rindās drīzumā varētu atgriezties Bļugers, mājās ar 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) uzvarēja Dalasas "Stars".

Tečers Demko otro reizi šajā sezonā palika nepārspēts, sestdien atvairot 27 metienus. Vārtus mājiniekiem guva Pjuss Zuters un Ēliass Petešons.

Austrumu konferencē "Sabres" ar 12 punktiem 12 spēlēs ir desmitā, pozīciju zemāk ir "Panthers" ar 11 punktiem desmit cīņās, bet 14.pozīciju ieņem "Blue Jackets" ar desmit punktiem 11 dueļos. Rietumos "Canucks" ir vicelīdere, 11 spēlēs iekrājot 17 punktus.

NHL regulārajā čempionātā komandas līdz 18.aprīlim aizvadīs 82 spēles.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu