Tiesa piespriež piecu mēnešu cietumsodu nelegālo imigrantu kontrabandistam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas-Baltkrievijas robežas pierobežas josla Silenē.
Latvijas-Baltkrievijas robežas pierobežas josla Silenē. Foto: Evija Trifanova/LETA

Latgales rajona tiesa nelegālo imigrantu kontrabandistam no Moldovas piespriedusi cietumsodu uz pieciem mēnešiem, kas faktiski jau izciests.

Moldovas pilsonis personu grupā apzināti nodrošināja vairākām personām iespēju nelikumīgi uzturēties Latvijā, liecina publiski pieejamais spriedums.

Šogad 15.aprīlī moldāvs kopā ar vēl kādu vīrieti, pret kuru kriminālprocess izdalīts atsevišķā lietvedībā, aizbrauca uz pamestu viensētu ciemā.

Sagaidot nelegālos migrantus minētās pamestās viensētas pagalmā, apsūdzētais atļāva viņa vadītajā automašīnā iekāpt sešiem Afganistānas pilsoņiem, vienam Tadžikistānas pilsonim un vienam Pakistānas pilsonim.

Vienlaikus par savām darbībām apsūdzētais informēja savu līdzdalībnieku nofilmējot video ar automašīnā esošajiem nelegāliem migrantiem.

Tad automašīna devusies uz Skrudalienas pagastu, kur to apturēja robežsargi.

Par apsūdzētā personību noskaidrots, ka viņš ir Moldovas pilsonis, nestrādā, Latvijā agrāk nav sodīts, neprecējies, bērnu nav.

Apsūdzētais vienojās ar prokuratūru par sodu, un tiesa to apstiprināja. Viņam piemērota brīvības atņemšanu uz pieciem mēnešiem.

Soda laikā ieskaitīts aizturēšanā un apcietinājumā pavadītais laiks, līdz ar to sodu viņš faktiski jau izcietis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu