Ķirsis uzdevis izvērtēt Rīgas Pašvaldības policijas priekšnieka Lūkasa rīcību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pēc prokuratūras aicinājuma Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV) ir uzdevis izvērtēt Rīgas Pašvaldības policijas priekšnieka Jura Lūkasa rīcību.

Ķirsis aģentūrai LETA atzina, ka pret šo situāciju izturoties ļoti nopietni.

Tiklīdz tika saņemts Prokuratūras iesniegums, tā uzreiz tas ticis nodots pilsētas izpilddirektoram Jānim Langem situācijas izvērtēšanai un ziņojuma sniegšanai.

Ņemot vērā, ka pašvaldības izpilddirektors ir tiešais priekšnieks visu pašvaldības iestāžu vadītājiem, tajā skaitā Pašvaldības policijas vadībai, tad tieši viņš ir tiesīgs situāciju izvērtēt.

Ķirsis informēja, ka Lūkass jau vasarā esot informējis domes vadību un Langi, ka notiek izmeklēšana.

Kā ziņots, Prokuratūra nodevusi tiesai krimināllietu Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Vidzemes pārvaldes augsta ranga amatpersonas apsūdzībā un vienlaikus aicinājusi Rīgas domes priekšsēdētājam izvērtēt RPP priekšnieka Lūkasa rīcību.

Lietā pie kriminālatbildības saukta amatpersona par to, ka savā dienesta pienākumu pildīšanas laikā acīmredzami pārsniedza viņam ar likumu noteiktās policijas darbinieka tiesības un pilnvaras fiziska spēka pielietošanai un pielietoja nepamatotu vardarbību pret kādu vīrieti, nodarot viņam fiziskas sāpes, aģentūru LETA informēja prokuratūra.

Tāpat apsūdzētais pie kriminālatbildības saukts par to, ka sniedza nepatiesu ziņojumu par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, nolūkā panākt kriminālprocesa uzsākšanu pret iepriekš minēto vīrieti, kas saistīts ar apsūdzību smaga nozieguma izdarīšanā.

Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūras prokurore Rīgas domes priekšsēdētājam nosūtīja prokurora iesniegumu ar prasību izvērtēt RPP priekšnieka rīcību saistībā ar neveikto dienesta pārbaudi par konkrēto gadījumu.

Krimināllieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas tiesai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu