Lietuvā aizturēti migranti, kuri lūdza patvērumu Latvijā, bet slepus devās uz Rietumeiropu (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Lietuvas robežsardze

Četrus nelegālos migrantus, kas kājām ceļoja uz Rietumeiropu, Vilkavišķu apkārtnē notvēra Lietuvas robežsargi. Vīrieši bija nolēmuši negaidīt Latvijas varas iestāžu lēmumu par patvēruma piešķiršanu, ziņo Lietuvas robežsardze.

Trešdienas rītā Lietuvas robežsardzes darbinieki, patrulējot uz ceļa, kas ved uz Poliju, netālu no kāda ciema Vilkavišku apkaimē pamanīja un aizturēja četrus jaunus ārzemniekus, kuri staigāja pa šo ceļu.

Nevienam no vīriešiem nebija dokumentu, kas dotu tiesības ieceļot un uzturēties Lietuvā un Šengenas zonā.

Viņi robežsargiem pastāstīja, ka ir no Sīrijas, un uzrādīja Latvijas piešķirtos patvēruma meklētāju personas dokumentus.

Noskaidrojās, ka Latvijā no Baltkrievijas iebrukušie 24, 28, 33 un 39 gadus vecie Sīrijas pilsoņi caur Lietuvu un Poliju plānoja soļot Rietumeiropas valstu virzienā.

Parasti robežsargi nelegālos migrantus aiztur, kad tos automašīnās pārvadā dažādu tautību autovadītāji, kuriem ir kārdinājums piepelnīties.

Reizēm - braucot starptautiskajos autobusos ar ārvalstu vai viltotiem dokumentiem.

Šis gadījums ir retāks, lai gan nav šaubu, ka kāds viņus no Latvijas bija aizvedis uz Lietuvu. Varbūt Polijā viņi būtu atkal iekāpuši migrantu pārvadātāja mašīnā un turpinājuši ceļu uz Rietumeiropu.

Šāda shēma, kad no Baltkrievijas ieceļojošie migranti lūdz patvērumu kādā Eiropas savienības valstī un pēc procedūru sākuma meklē iespējas bēgt uz Rietumeiropu, ir izplatīta.

Robežsargi arestēja četrus sīriešus un ievietoja vienā no Pāģēģu robežsardzes kontrolpunktiem. Tie tuvākajā laikā tiks atdoti Latvijas robežamsardzes atpersonām.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu