FOTO Grevcovas partija organizē piketu pret Stambulas konvenciju. Viens cilvēks saukts pie administratīvās atbildības

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Partija "Apvienība Jaunlatvieši" rīko piketu pret Stambulas konvencijas ratifikāciju
Partija "Apvienība Jaunlatvieši" rīko piketu pret Stambulas konvencijas ratifikāciju Foto: Zane Bitere/LETA

Pēc trešdien pie Saeimas notikušā parlamentārietes Glorijas Grevcovas partijas organizētā piketa pret Stambulas konvenciju viens cilvēks saukts pie administratīvās atbildības.

Pie parlamenta ēkas šodien pulcējās apmēram 100 cilvēki, lai paustu sašutumu par ieceri Latvijā ratificēt Stambulas konvenciju.

Piketēt partijas "Apvienība Jaunlatvieši" organizētajā bija pamatā pusmūža cilvēki. Viņi izmantoja dažādus skaņas radīšanas līdzekļus, ieskaitot svilpes. Klātesošo vidū visdzirdamākie saukļi bija: "Stambulas konvencijai nē", "Rokas nost no mūsu bērniem", "Beidziet slēpties un nāciet ārā" un citi. Piketam garām noejot kādam no Saeimas locekļiem, izskanēja skaļi nosodījuma saukļi un svilpieni.

Piketētāji bija ieradušies ar dažādiem plakātiem, uz kuriem bija rakstīts, piemēram, "Pret Stambulas konvenciju", "Stambulas konvencijai - nē," "Saki nē eksperimentiem ar bērniem". No piketētāju vidus izskanēja arī necenzēta leksika.

Piketētāju vidū izskanēja arī sašutums par citām aktuālām tēmām, un vienlaikus viņu uzmanības vidū bija arī Covid-19 situācija.

Pasākumu uzraudzīja vairākas policijas ekipāžas.

Kādā brīdī policijas darbiniekiem lēnām mēģinot atbrīvot trotuāru gar Saeimas ēkām, izveidojās saspīlēta situācija starp piketētājiem un kārtības sargiem. Kāds no piketētājiem tika aizturēts un aizvests uz policijas automašīnu. Minētais radīja lielu sašutumu piketētāju vidū. Klātesošie devās pie policijas spēkrata, kur notika asa vārdu apmaiņa. Pēc kāda brīža aizturētais vīrietis tika palaists.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijā, saistībā ar pārkāpumiem piketa laikā pie atbildības tiks saukta viena persona. Ir sākts administratīvā pārkāpuma process par identitātes slēpšanu, kā arī administratīvā pārkāpuma process par nepakļaušanos policijas darbinieka likumīgajām prasībām.

Piketam jau gandrīz beidzoties un piketētājiem izklīstot, piketa vietā ieradās ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV), kas atkal mobilizēja protestētājus, liekot viņiem atkal apvienoties pulkā un izteikt nosodījumu bijušajam Ministru prezidentam.

Kā ziņots, Grevcova pauž bažas, ka Stambulas konvencija atstāšot ietekmi uz izglītības sistēmu saistībā ar tur minēto sociālā dzimuma jēdzienu. Politiķe saskata "dženderisma mācības", kā arī konvencijas nosacījumu starptautisko kontrolētāju riskus, kas varot ietekmēt Latvijas neatkarību.

LETA vēstīja, ka valdošā koalīcija apņēmusies šogad ratificēt Stambulas un Eiropas Padomes Konvenciju par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu.

Saeimā šonedēļ paredzēts lemt par likumprojekta par konvencijas ratificēšanu nodošanu izskatīšanai komisijās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu