Krievijas ārsti atklātā vēstulē pieprasa atbrīvot notiesāto mākslinieci no septiņu gadu cietumsoda

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saša Skočiļenko.
Saša Skočiļenko. Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas medicīnas aprindu pārstāvji nosūtīja atklātu vēstuli Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam ar lūgumu atcelt septiņu gadu cietumsodu, kas 2023. gada 16. novembrī tika piespriests māksliniecei Sašai Skočiļenko saistībā ar "viltus ziņu" par Krievijas armiju izplatīšanu, ziņo "Meduza".

Vēstules parakstītāji aicina Putinu atbrīvot Skočiļenko – viņa jau ir pavadījusi cietumā vairāk nekā pusotru gadu, kā arī cieš no vairākām diagnosticētām hroniskām slimībām. Aicinājumu parakstījuši vairāk nekā 300 cilvēku.

Vēstulē rakstīts:

Vladimir Vladimirovič, 

Saskaņā ar Krievijas Federācijas konstitūciju prezidents ir Krievijas pilsoņu tiesību un brīvību garants. Par nepiekrišanu karam un pacifistisku rīcību, kas nepārkāpa likumu, māksliniecei Sašai Skočiļenko tika piespriests septiņu gadu cietumsods.

Papildus mūsu sašutumam par sprieduma acīmredzamo netaisnību mēs kā mediķu kopiena esam nopietni nobažījušies par Sašas veselības stāvokli.

Viņai konstatētas vairākas smagas hroniskas slimības, kuru dēļ nepieciešama pienācīga ārsta uzraudzība un īpaša diēta.

Uzturēšanās kolonijā var ievērojami pasliktināt Sašas veselību.

Ņemot vērā ziņojumus par masveida pirmstermiņa atbrīvošanu starp cilvēkiem, kuri pastrādājuši īpaši smagus noziegumus, piemēram, izvarošana un slepkavība, ieslodzījums personai, kuras pārkāpumam nav noziedzīga nodarījuma vai cietušo, šķiet īpaši netaisnīga.

Mēs pieprasām jums kā Konstitūcijas garantam nekavējoties atbrīvot Sašu Skočiļenko.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu