Ukraiņi Hersonas apgabalā Dņepras austrumu krastā pavirzījušies uz priekšu, ziņo ISW

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas armija Hersonas apgabalā turpina operācijas Dņepras austrumu (kreisajā) krastā, jaunākajā ziņojumā par situāciju Ukrainas frontēs vēsta ASV Kara studiju institūts (ISW).

Ukrainas karavīri veikuši uzbrukumu no Krinkiem, kas atrodas 30 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no Hersonas un divu kilometru attālumā no Dņepras upes, un iegājuši meža zonā netālu no ciemata.

Ukraiņu karavīri turpina noturēt pozīcijas Krinkos pie Antonivkas tilta.

Ukraiņu militāri politiskais komentētājs Oleksandrs Kovaļenko otrdien norādīja, ka Ukrainas armijas placdarmu izveidošana Hersonas apgabalā Dņepras austrumu krastā Krievijas pavēlniecību nostādījusi strupceļā.

Turklāt krieviem ne viss norit bezrūpīgi arī Avdijivkas rajonā, uz kurieni viņi pārsvieduši lielus spēkus, piebilda komentētājs.

Kā norāda ISW, gan Ukrainas, gan Krievijas spēki turpina uzbrukuma operācijas Ukrainas austrumos un dienvidos, neraugoties uz lietaino laiku un snigšanu.

Lietainais laiks Ukrainas un Krievijas uzbrukumus diez vai apturēs, bet līdz ar sala iestāšanos atsāksies intensīvāka kauju darbība, prognozē ISW.

Krievi veikuši uzbrukuma operācijas Zaporižjas apgabala rietumos, bet nav guvuši apstiprinātus panākumus, norāda ISW.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu