VIDEO Rīgā sieviete zaudē dzīvesvietu un cenšas pārziemot pussabrukušā būdā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kadrs no "Bez tabu" video

Pēc dzīvesvietas zaudēšanas kāda sieviete Rīgā dzīvo pussabrukušā dārza būdā, kurai caurs jumts un vietām trūkst sienu. Iestājoties aukstiem laikapstākļiem, viņa uztraucas, ka var nosalt, ziņo TV3 raidījums "Bez tabu".

Līvija mitinās brikšņiem aizaugušā apkaimē Pārdaugavā, netālu no Dienvidu tilta, vietā, kur agrāk bija mazdārziņi. Pussabrukušo "dzīvesvietu", graustu ar cauro jumtu un daļēji sabrukušām sienām, sauc par trušu būdu, piebilstot gan, ka truši, visdrīzāk, dzīvo labākos apstākļos.

"Es esmu slims cilvēks, staigāju ar palīglīdzekļiem, braucu ar invalīda ratiņiem. (Sociālais darbinieks) atbrauc, nofotografē, bet es palieku dzīvot trušu būdā! Es ilgi turējos, bet vairs nevaru! Es dzīvoju uz stiprām pretsāpju zālēm, lai varētu gulēt naktī," stāsta sieviete.

Rīgas Sociālajā dienestā raidījumu informēja, ka Līvija ir sociālo darbinieku redzeslokā. Lai viņa varētu pretendēt uz sociālo dzīvokli, kur grūtdieņiem dzīvošanu teju pilnībā uzsauc pašvaldība, jānokārto 1. vai 2. grupas invaliditāte. Pagaidām Līvijai invaliditāte nav oficiāli apstiprināta, sacīja Sociālajā dienestā.

"Ģimenes ārsts neuzskata, ka viņai būtu jāpiešķir invaliditāte. Viņa visu laiku saņem darba nespējas lapas, bet ģimenes ārsts neuzskata, ka viņa ir tik slima. Uz sadarbību, lai saņemtu pabalstus, viņa iznāk, pati kārto dokumentus, pati nāk uz dienestu. Tā ka nav tā, ka viņa tikai guļ," turpina dienests.

Plašāk "Bez tabu" sižetā:

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu