VIDEO Okupētajā Krimā hakeri uzlauž vairākus televīzijas kanālus un pārraida Zelenska uzrunu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video/Jason Jay Smart/"X"

Krievijas okupētajā Krimas pussalā trešdienas, 29. novembra vakarā hakeru uzbrukumā tika uzlauzti vairāki digitālās televīzijas kanāli. Tajos tika translēta Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska uzruna, ko viņš veltījis okupētās teritorijas iedzīvotājiem, ziņo Krievijas neatkarīgais medijs “The Moscow Times”.

Televīzijas kanālu nosaukumus programmās hakeri bija aizstājuši ar dažādiem Krievijas diktatoram un kara noziedzniekiem Vladimiram Putinam veltītiem apvainojumiem.

Okupētās Krimas varasiestādes pavēstīja, ka konstatēts kiberuzbrukums interneta pakalpojumu sniedzējiem, kuri nodrošina arī digitālās televīzijas pārraides.

Spriežot pēc aculiecinieku sociālajos tīklos publiskotajiem video, hakeri Krimā redzamajos televīzijas kanālos izvietojuši Zelenska 24. oktobra uzrunu, kurā viņš stāsta par Krievijas flotes bēgšanu un uzrunā okupētās Krimas iedzīvotājus.

“Jūs visi jūtat, ka krievu klātbūtne mūsu zemē nav uz visiem laikiem. Es to zinu. Ukraina atgūs savas teritorijas un savus cilvēkus,” uzrunā uzsvēra Zelenskis

Šī nav pirmā reize, kad okupētā Krima piedzīvo sekmīgu kiberuzbrukumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu