ŅEM VĒRĀ Netici sala ilūzijai! Policija brīdina par ledus bīstamību Rīgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zemledus makšķernieki uz Juglas ezera ledus. Ilustratīvs attēls
Zemledus makšķernieki uz Juglas ezera ledus. Ilustratīvs attēls Foto: Maija Zara/LETA

Ilgstošais sals un biezā sniega kārta rada ilūziju, ka Rīgas ūdenstilpju ledus varētu būt pietiekami izturīgs, lai uz tā droši atrastos. Taču ledus kvalitātes analīze liecina, ka ledus joprojām vēl tikai veidojas un tā biezums ir nevienmērīgs, brīdina Rīgas pašvaldības policija.

Rīgas pašvaldības policijas Drošības uz ūdens pārvaldes pārstāvis Jānis Skrims stāsta: "Veicot ledus monitoringu dažādās Rīgas pilsētas ūdenstilpēs var novērot, ka ledus biezums nepārsniedz 6 centimetrus.

Neskatoties uz to, ka vairākas dienas gaisa temperatūra pieturas zem nulle grādiem, ledus joprojām nav pietiekami biezs un izturīgs, lai noturētu cilvēka svaru.

Arī biezā sniega sega būtiski palēnina ledus kārtas veidošanos".

Lai nepieļautu bīstamas situācijas, likumsargi atkārtoti aicina vecākus savām atvasēm piekodināt, ka lieguma laikā uz ledus kāpt ir aizliegts, ja arī šķiet, ka tas varētu būt pietiekami biezs.

Tāpat, dodoties pastaigās gar ūdenstilpēm, iedzīvotāji aicināti neaizmirst par saviem četrkājainajiem draugiem un turēt viņus pie pavadas.

Arī dzīvnieku svaru ledus var neizturēt! Vienlaikus aicinām makšķerniekus nebūt pārgalvīgiem un pacietīgi sagaidīt brīdi, kad oficiāli tiks atļauts atrasties uz ledus.

RPP Drošības uz ūdens pārvaldes glābēji aktīvi strādā ziemas sezonā, lai nepieciešamības gadījumā varētu veikt glābšanas darbus uz Rīgā esošo ūdenstilpju ledus.

Pērn ziemā RPP darbinieki izglāba trīs ledū ielūzušus cilvēkus. Paralēli tam glābēji regulāri apseko ūdenstilpes, monitorē ledus biezumu un tā kvalitāti, kā arī nodrošina sabiedrisko kārtību un veic likumsargu ikdienas pienākumus.

Policija atgādina, ka no 23. novembra Rīgā ir izsludināts paaugstinātas bīstamības periods – šajā laikā uz ūdenstilpju ledus Rīgā atrasties ir aizliegts. Sods par atrašanos uz ledus var sasniegt 100 eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu