Rastorgujevam 31. vieta sprintā Pasaules kausa posmā biatlonā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs.
Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs. Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas pārstāvis Andrejs Rastorgujevs sestdien Estešundā Pasaules kausa biatlonā pirmā posma desmit kilometru sprintā ierindojās 31.vietā, Renārs Birkentāls ieņēma 82. vietu un Aleksandrs Patrijuks - 93. vietu, bet pirmoreiz uz Pasaules kausa goda pjedestāla kāpa Vācijas biatlonists Filips Navrats, apsteidzot divus norvēģu biatlonistus.

Uzvaru izcīnīja Navrats, kuram iepriekš labākais sasniegums Pasaules kausa posmos bija divreiz 20 kilometru distancē izcīnītā ceturtā vieta. Viņš ar precīzu šaušanu finišēja 24 minūtēs un divās sekundēs.

Par 18,7 sekundēm atpalika norvēģis Tarjei Bē un par 19,8 sekundēm - Bē tautietis Vēbjērns Sērums, kurš tikai iepriekšējā sezonā startēja savās pirmajās Pasaules kausa sacensībās un kuram līdz šim augstākā vieta bija pagājušosezon Holmenkollenā sasniegtā 23.vieta sprintā.

Ceturtajā vietā ar divām kļūdām šaušanā finišēja zviedrs Sebastians Samuelsons (+26,7), kurš bija ātrākais slēpošanā, piektajā - norvēģis Juhanness Dāle (+46,6), kurš šaušanā pieļāva vienu kļūdu, sestajā - vēl viens norvēģis Endre Stremsheims (+48,2), kurš šāva precīzi.

Rastorgujevs nopelnīja divus soda apļus šaušanā stāvus un finišēja 31.vietā, uzvarētājam zaudējot minūti un 59,8 sekundes un iekļūstot svētdienas iedzīšanas sacensībās.

Arī Birkentāls pirmajā šautuvē bija precīzs, bet stāvus šaušanā trīsreiz kļūdījās, ieņemot 82.vietu un Navratam zaudējot trīs minūtes un 50,8 sekundes.

Patrijuks katrā no abām šaušanām netrāpīja trijos mērķos, ieņemot 93.vietu 97 biatlonistu vidū, no uzvarētāja atpaliekot četras minūtes un 35,6 sekundes.

Pagājušajā sezonā Rastorgujevs Pasaules kausa noslēdzošajā posmā Oslo sprintā ierindojās ceturtajā vietā un sezonas gaitā ieņēma ceturto vietu sprintā arī Eiropas meistarsacīkstēs, bet pasaules čempionātā viņam sprintā izdevās tikt pie septītās vietas.

Birkentālam labāko rezultātu Pasaules kausā sprintā izdevās sasniegt 2021./2022.gada sezonā Otepē, ierindojoties 43.vietā, bet Patrijuka personiskais rekords šajā disciplīnā ir 60.vieta pagājušajā sezonā Pokļukā.

Pasaules kausa pirmo posmu Latvija sestdien sāka ar 21.vietu jauktajā pāru stafetē un 17.vietu jauktajā stafetē, bet svētdien individuālajā distancē ceturto vietu 20 kilometru distancē izcīnīja Rastorgujevs, Patrijukam ieņemot 91.vietu un Birkentālam - 97.vietu. Sieviešu sacensībās 15 kilometru distancē Sanita Buliņa ieņēma 57.vietu, Annija Sabule ierindojās 76., bet Sandra Buliņa - 90.vietā.

Otrdien pirmoreiz šosezon Pasaules kausa posmā startēja Baiba Bendika, Latvijas kvartetam ieņemot 16.vietu 4x6 kilometru stafetē, bet 4x7,5 kilometru stafetē vīriešiem latvieši ieņēma pēdējo vietu 20 kvartetu vidū.

Ceturtdien 7,5 kilometru sprintā Sanita Buliņa un Bendika finišēja attiecīgi 33. un 36.vietā, bet Sabule ierindojās 90.vietā.

Svētdien notiks iedzīšanas sacensības, kurās vietu ir nodrošinājusi arī Bendika un Buliņa.

Šosezon Pasaules kausa seriālā būs deviņi posmi, kristāla globusus dalot marta vidū Kanādas trasē Kenmorā. Pasaules čempionāts no 7. līdz 18.februārim notiks Nove Mesto, bet Eiropas meistarsacīkstes no 21. līdz 28.janvārim - Slovākijas trasē Osrblī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu