VIDEO Bļugera "Canucks" uzvar "Flames" hokejistus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers.
Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers kopā ar Vankūveras "Canucks" komandu sestdien, 2. decembrī, izcīnīja uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē.

"Canucks" izbraukumā ar rezultātu 4:3 (2:1, 1:0, 1:2) bija pārāka pār Kalgari "Flames".

Viesi līdz spēles devītajai minūtei bija panākuši 2:0, pateicoties Kvina Hjūza un Sema Lafertija precīzajiem metieniem, bet pirmā perioda otrajā pusē Mikaēls Baklunds vienus vārtus atguva. Otrās trešdaļas pēdējā minūtē Iļja Mihejevs atjaunoja divu vārtu pārsvaru, kuru trešā perioda 16.minūtē samazināja Ēliass Lindholms.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 80 sekundes, ripu tukšos vārtos raidīja Ēliass Petešons, viņam asistējot "Canucks" debitantam Ņikitam Zadorovam, bet pēc 26 sekundēm Lindholms vēlreiz pietuvināja "Flames" līdz vienu vārtu starpībai.

Bļugers šajā laikā uz ledus pavadīja 13 minūtes un 39 sekundes, kuru laikā vienreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, uzvarēja astoņos no 17 iemetieniem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta. Šajā sezonā Bļugers 11 spēlēs guvis vienus vārtus un atdevis vienu rezultatīvu piespēli.

Savukārt zaudējumu sestdien piedzīvoja Floridas "Panthers", kas iepriekš šonedēļ uz Amerikas Hokeja līgu (AHL) nosūtīja latviešu aizsargu Uvi Balinski. "Panteras" mājās ar 3:4 (1:1, 1:2, 1:1) atzina Ņujorkas "Islanders" pārākumu.

Mājiniekiem vārti un rezultatīva piespēle bija Kārteram Verhēgam, tāpat precīzus metienus izpildīja Sems Reinhārts un Metjū Tkačuks, kurš pārtrauca desmit maču "sauso" sēriju. Ņujorkiešiem uzvaras vārtus guva Žiljēns Gotjē, bet pirms tam izcēlās Enderss Lī, Pjērs Engvals un Simons Holstrēms.

Iļja Sorokins uzvarētāju vārtos atvairīja 42 metienus.

Tāpat neveiksmi piedzīvoja savainotā uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas izbraukumā ar rezultātu 2:6 (0:2, 0:3, 2:1) zaudēja Karolīnas "Hurricanes".

"Sabres" vienībā vārtus guva Keisijs Mitlsteds un Taisons Džosts. Uzvarētājiem divreiz izcēlās Sebastians Aho un pa ripai Bufalo vienības vārtos iemeta Džeks Drūrijs, Stefans Noesens, Teuvo Teravainens un Breidijs Šejs.

"Canucks" ar 33 punktiem 25 spēlēs ieņem otro vietu Rietumu konferencē un ir ceturtā visā līgā. Austrumos "Panthers" ar 30 punktiem 24 mačos ir trešā, bet "Sabres" ar 22 punktiem 24 dueļos ieņem 14.vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu