"Mans 10 gadus vecais bērns lasa labāk par mani." Cilvēkus iedvesmo vīrietis, kurš 35 gadu vecumā iemācījies lasīt (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no vieo

35 gadus vecais Olivers Džeimss no ASV pērn atzina, ka neprot lasīt. Pēc šīs atklāsmes amerikāņa dzīve krasi mainījās – viņš kļuva par motivācijas līderi tūkstošiem ticību sev zaudējušiem cilvēkiem un vietnē “TikTok” iekarojis simtiem tūkstošu lielu auditoriju.

Vīrietis atklāja, ka uzaudzis lielā nabadzībā. Viņu audzināja tikai māte, kura cīnījās, lai savilktu galus kopā. Galvenokārt rūpējoties par to, kā izdzīvot, vīrietis atteicās no vidējās izglītības un absolvēja pamatskolu, neiemācījies lasīt.

20 savas dzīves gadus Olivers pavadīja cietumā par šaujamieroču kontrabandu. Pēc atbrīvošanas no cietuma 2014. gadā viņš kļuva par fitnesa treneri un pārcēlās uz Kaliforniju kopā ar draudzeni.

Šobrīd Olivers lepojas, ka ir iemācījies lasīt trešās klases skolēna līmenī, un neplāno apstāties. Viņš nākamajā gadā vēlas izlasīt vismaz simts grāmatu.

“Mans 10 gadus vecais bērns lasa labāk par mani, lai gan es katru dienu pavadu apmēram piecas stundas, lasot grāmatas. Sākumā gribēju palīdzēt pats sev, bet izrādījās, ka motivēju daudzus bērnus un pat pieaugušos,” atzina vīrietis.

@oliverspeaks1 Teaching myself how go read and this is the results of it #booktok #books #readmorebooks ♬ original sound - Oliver James
Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu