Lietuvā notverts kārtējais nelegālo migrantu pārvadātājs no Latvijas (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Lietuvas robežsardze.

Lietuvas robežsargi uz robežas ar Poliju aizturēja latvieša vadītu apvidus automašīnu, kas tika izmantota divu Irānas pilsoņu pārvadāšanai caur Lietuvu. Pēc provizoriskiem datiem, šie ārzemnieki bija lūguši patvērumu Latvijā. Vienu no viņiem par mēģinājumu izceļot uz Rietumeiropu robežsargi bija aizturējuši jau pirms mēneša, ziņo Lietuvas robežsardze.

Svētdienas vakarā viena no Lietuvas robežsardzes ekipāžām, kas patrulēja uz Marijampoles-Suvalku ceļa, kas ved uz Poliju, apturēja automašīnu Audi Q7.

Apvidus auto ar Latvijas numurzīmēm vadīja 33 gadus vecs Latvijas pilsonis, kuram bija visi nepieciešamie dokumenti. Automašīnā atradās divi pasažieri – 30 un 35 gadus veci Irānas pilsoņi, kuriem nebija dokumentu, kas dod tiesības ieceļot un uzturēties Lietuvā un Šengenas zonā.

Vecākais irānis robežsargiem uzrādīja tikai Latvijas patvēruma meklētāja personu apliecinošu dokumentu, jaunākais – Latvijas robežsardzes izdoto lēmumu reģistrēties dienesta vienībā norādītajā laikā.

Abi vīrieši nevarēja izbraukt no Latvijas, kamēr tika izskatīti viņu iesniegumi.

Drīz vien noskaidrojās, ka jaunākais ārzemnieks jau pirms mēneša atgriezts Latvijas varasiestādēm, kad iepriekš mēģinājis caur Lietuvu un Poliju sasniegt kādu no Rietumeiropas valstīm.

Robežsargi neļāva šoferim un viņa pasažieriem turpināt ceļu.

Nopratināšanas laikā auto vadītājs no Latvijas robežsargiem atzina, ka par cilvēku nogādāšanu no Latvijas uz Vāciju būtu saņēmis 1500 eiro.

Par nelikumīgu cilvēku pārvadāšanu pāri valsts robežai uzsākta pirmstiesas izmeklēšana. Par šādu noziedzīgu darbību paredzētais sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz 8 gadiem.

Nelegālie migranti izmitināti vienā no Varēnas pierobežas rajona vienībām. Tuvākajā laikā, kā jau ierasts šādos gadījumos, tie tiks atdoti Latvijas robežamatpersonām, bet šoferim tiks piemērots pirmstiesas apcietinājums.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu