Mobilizēts krievu karavīrs piesiets pie koka pēc tam, kad atteicies karot

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas karavīri. Ilustratīvs attēls
Krievijas karavīri. Ilustratīvs attēls Foto: Kosmogenez/Shutterstock

Okupētajā Doneckas apgabalā mobilizētajam Krievijas armijas karavīram Genādijam Kiskorovam un viņa brālim Semjonam par pretošanos dalībai karā piespriests bargs sods – piesiešana pie koka, ziņo Krievijas neatkarīgais medijs "Meduza". 

Abi brāļi karadienesta vietā vēlējušies pildīt alternatīvā dienesta pienākumus. Kā aktīvistu organizācijai norādījis Semjons, pavēli izpildīt sodu devis viņu bataljona komandieris. 

Bataljona vadība noraidījusi abu brāļu lūgumu norādot, ka "mobilizācijas likumu ietvaros šāda procedūra nav paredzēta". Pēc tam, kad Genādijs aukstumā un lietū spīdzināts, viņš piekritis doties atpakaļ uz fronti. 

Semjons norādīja, ka ar citiem karavīriem rīkojas līdzīgi un organizācijai aizsūtīja vēl vienu video, kurā iemūžināts, kā krievu karavīrs tiek piesiets pie koka. 

Abu brāļu sievas militārajā prokuratūrā vērsās ar sūdzību. Pēc tam, kad incidents nonāca mediju redzeslokā, brāļu komandieris pieprasījis, lai viņi atsauc sūdzības un uzraksta paziņojumu, kurā saka, ka abus pie koka piesējuši ukraiņi. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu