Mūzika kā glābiņš. Valdis Melderis dalās pārdomās un pieredzē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Radio leģenda, pasākumu un dažādu raidījumu vadītājs Valdis Melderis, viesojoties "Radio SWH" raidījumā "Ar dziesmu par dzīvi", dalās savās pārdomās un pieredzē par mūzikas ietekmi uz cilvēku un viedtālruņa lietošanas paradumiem, kas varētu palīdzēt gan pieaugušajiem, gan jauniešiem grūtos brīžos.

Taujāts par to, vai pēc skanīgas darbošanās katru dienu rīta programmā "Radio Skonto" turpmākās dienas laikā valda klusums, raidījuma vadītājam Jānim Šipkēvicam Melderis atminas pandēmijas laiku: "Es pārsvarā pārvietojos kājām un reizēm dienā nostaigāju 15 kilometrus, tad austiņām biju salicis dažādas "playlistes", tai skaitā "Esat sveicinātas skumjas" ("Sadness") vai arī "Dzīve ir skaista", un tad, kad tu ļoti tālu un ilgi ej, tad tā mūzika ir fantastisks ceļabiedrs.”

Viņš atminas arī psihoterapeita Nila Saksa Konstantinova teikto: "Valstī vajadzētu apmaksāt pusaudžiem "Spotify premium" versiju. Kāpēc? Tāpēc, ka tur var veidot tās "playlistes" bez reklāmām, jo mūzikai ir ārkārtīgi liela nozīme tādai pašidentifikācijai un arī terapijai savā ziņā." Savukārt viedtālruņa izmantošanā, kas daudziem varētu liegt koncetrēšanos dzīvei, Melderis atkārto to, ko teicis savām meitām: "Ja tu gribi kaut ko sasniegt sociālajos tīklos, tev jau jādara viss, lai būtu saturs, un tas saturs ir ārpus telefona. Tātad, lai tajā telefonā būtu ko darīt, dari kaut ko ārpus, lai radītu saturu.

Piemēram, manai vidējai meitai tas faktiski izglāba pandēmijas laikā varbūt pat ne gluži dzīvību, bet viņa spēja ar visu pasauli sarunāties un atrast draugus visā pasaulē. Pandēmijai beidzoties, viņa aizbrauca ciemos pie draudzenes Norvēģijā, pie draudzenes Kopenhāgenā, pie drauga Šveicē, pie drauga Amerikā. Tā ka es to tomēr uzskatu par līdzekli."

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu