Šodien Slīteres Nacionālajā parkā notiks pārgājiens "Dzīvnieku pēdas ziemā"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Yanya/Shutterstock

Šodien no plkst. 11 līdz plkst.14 Slīteres Nacionālajā parkā interesenti varēs doties izziņas pārgājienā, lai trenētos pamanīt un atpazīt dzīvnieku atstātās pēdas dabā, informēja Dabas aizsardzības pārvaldes vecākā komunikācijas speciāliste Ilze Reinika.

Visi interesenti tiek aicināti pulcēties neilgi pirms plkst.11 Mazirbē pie Lībiešu tautas nama.

Slīteres Nacionālā parka dabas centra speciālists Ritvars Rekmanis atzīst, ka, domājot par dzīvnieku atstātajām pēdām, noteikti pirmais, kas nāk prātā, ir to pēdu nospiedumi sniegā vai sasalušajā zemē.

Taču kopā ar pārgājiena dalībniekiem viņš sola pievērst uzmanību arī citām "pēdām", piemēram, grauzēju atstāto zobu nospiedumiem, izkritušajām putna spalvām un citām lietām, ko ikdienas steigā nepamana. Līdz ko visu veidu pēdas un citas dzīvnieku atstātās pazīmes dabā tiks pamanītas, būs iespēja uzzināt, kādi dzīvnieki sastopami Slīteres mežos. Un pēcāk iegūtās zināšanas palīdzēs arī izprast piemājas mežā mītošās dzīvnieku sugas, sola Rekmanis.

Pārgājiena garums būs trīs kilometri, tas piemērots arī ģimenēm ar bērniem. Organizatori aicina pārgājiena dalībniekus līdzi ņemt fotoaparātu un binokli, kā arī ģērbties ērti, atbilstoši laika apstākļiem un izvēlēties pastaigai dabā piemērotus apavus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu