Torņakalna iedzīvotāju rosina apsūdzēt par Krievijas kara noziegumu publisku attaisnošanu un slavināšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šomēnes Valsts policija nosūtīja prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai kriminālprocesu par kara noziegumu, ko veic Krievijas Federācija, attaisnošanu un slavināšanu. Šajā kriminālprocesā, kurā ir apvienotas četras noziedzīgu nodarījumu epizodes, par aizdomās turēto atzīta jau iepriekš tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā nonākusi Rīgas, Torņakalna mikrorajona iedzīvotāja, kura vairākas reizes savas dzīvesvietas logos izvietojusi Krievijas Federācijas simboliku, ziņo Valsts policija. 

Šā gada martā un jūnijā Valsts policija konstatēja kopumā četrus gadījumus, kad Rīgā, Torņakalnā, kāda daudzdzīvokļu nama iedzīvotāja savas dzīvesvietas logos izvietojusi Krievijas Federācijas simboliku un citus kara slavinošus simbolus un attēlus.

Uz visiem šiem gadījumiem Valsts policija nekavējoties reaģēja un saistībā ar notikušo uzsāka kriminālprocesus, taču iespējamā vainīgā persona, neraugoties uz policijas sākto izmeklēšanu, par ko tika informēta, savas darbības turpināja.

Izmeklēšanas laikā uzsāktie kriminālprocesi tika apvienoti vienā kriminālprocesā pēc Krimināllikuma 74.1 panta – par kara noziegumu, ko veic Krievijas Federācija, publisku attaisnošanu un slavināšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods.

Kriminālprocesā minētā sieviete tika atzīta par aizdomās turēto. Sākotnēji viņai bija piemērots drošības līdzeklis policijas uzraudzība. Ņemot vērā, ka viņa turpināja šīs noziedzīgās darbības, drošības līdzeklis vēlāk tika mainīts uz apcietinājumu. Pēc apcietinājuma termiņa beigām viņai tika piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

12. decembrī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Pārdaugavas pārvaldes amatpersonas kriminālprocesu nosūtīja Rīgas Pārdaugavas prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret minēto personu.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu