Poļu kravas automašīnu šoferi turpina bloķēt robežu. Ukraina cer uz risinājumu (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: KyivPost/"X"

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba piektdien sarunā ar Polijas kolēģi paudis cerību, ka poļu kravas automašīnu šoferi drīzumā pārstās bloķēt robežu.

Polijas kravas automašīnu šoferi jau ilgāk nekā mēnesi robežpunktos bloķē Ukrainas kravas auto, šādi protestējot pret Eiropas Savienības (ES) lēmumu atcelt atļauju sistēmu pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā. Atvieglojumiem vajadzēja beigties jūnijā, tomēr tie tika pagarināti vēl uz gadu.

Polijas pārvadātāji uzskata, ka atļauju režīma atcelšana izraisījusi Ukrainas konkurentu cenu samazinājumu, kas nopietni ietekmējis to ieņēmumus.

"Pirmais, kas jādara, ir jāatbloķē robeža, jo situācija, kurā atrodas mūsu draudzīgās attiecības - bloķētās robežas ēnā -, ir nepieņemama un kaitīga," sacīja Kuleba.

Apliecinot Polijas jaunās valdības atbalstu Ukrainai, Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis ieradās Kijivā savā pirmajā ārzemju vizītē kopš stāšanās amatā, un Kuleba slavēja šo vizīti kā "cieņas apliecinājumu Ukrainai".

Kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā, Polija bijusi viena no uzticamākajām Ukrainas sabiedrotajām. Attiecības pasliktinājās pirms Polijas parlamenta vēlēšanām oktobrī, jo tolaik valdošā partija "Likums un taisnīgums" centās vairot savu popularitāti, izmantojot nogurumu no konflikta. Taču Polijas jaunā proeiropeiskā valdība bijušā Eiropadomes priekšsēdētāja Donalda Tuska vadībā ir apņēmusies divkāršot atbalstu Ukrainai un atrisināt blokādes problēmu.

"Ir sajūta, sapratne, ka ar šo jauno Polijas valdību un konkrēti (ministru) Sikorski (..) starp Ukrainu un Poliju notiks ļoti auglīgs dialogs," sacīja Kuleba.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu