VIDEO Daudzi ārsti joprojām nav noslēguši līgumu ar valsti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Līdz šim līgumu ar Nacionālo veselības dienestu (NVD) par valsts apmaksāto pakalpojumu sniegšanu aizvien nav noslēdzis katrs piektais ārsts. Ģimenes ārsti prasa vairāk naudas prakšu uzturēšanai un savstarpējai citu ģimenes ārstu aizvietošanai viņu prombūtnes laikā, vēsta LTV Ziņu dienests. 

Līgumu par valsts apmaksātu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu iedzīvotājiem no 2024. gada 1. janvāra ārpus Rīgas ir noslēguši 90% ģimenes ārstu. Savukārt, vērtējot parakstītos līgumus visā valsts teritorijā, līgumu ir noslēguši 80% ģimenes ārstu.

Skaidrības par to, cik ģimenes ārstu strādās pilnu darba nedēļu no nākamā gada 1. janvāra, pašlaik vēl nav.

Ģimenes ārstu darbības nodrošināšanai nākamgad tiks novirzīts papildu finansējumus, bet paralēli ir jāseko uzlabojumiem sistēmā, norādīja veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Runājot par daļas ģimenes ārstu neapmierinātību ar kopējā finansējuma samazināšanos, kā dēļ ir ticis draudēts no nākamā gada strādāt tikai četras dienas nedēļā, politiķis paziņoja, ka šie draudi pamatā nepiepildīšoties, jo vairāk nekā 90% ģimenes ārstu esot parakstījuši līgumus ar valsti, turklāt to skaits līdz gada beigām vēl varot pieaugt.

Ministrs solīja nākamā gada janvārī Ministru kabinetā skatīt jautājumu, lai palielinātu uzturēšanas naudu ģimenes ārstu praksēm un nodrošinātu līdzekļus par ārstu savstarpējo aizvietošanu.

Pēc Abu Meri vārdiem - ģimenes ārstiem "nav iemesla dusmoties", jo viņiem uz nākamo gadu esot rezervēti papildu ap 17 miljoni eiro, bet veselības resora politiskā vadība vēloties, lai tie tiek investēti attīstībā un efektivitātes uzlabošanā. Ministrija vēloties plašākas pārmaiņas ģimenes ārstu darba modelī, piemēram, lai pilsētās tiktu veidotas lielākas ārstu kopprakses.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu