VIDEO LTV: "Jaunā vienotība" piedzīvo būtisku popularitātes kritumu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas sēžu zāle.
Saeimas sēžu zāle. Foto: Ieva Čīka/LETA

Decembrī ievērojami sarucis premjeres Evikas Siliņas pārstāvētās partiju apvienības "Jaunā vienotība" (JV) reitings, politiskajam spēkam gan saglabājot līderpozīcijas, sestdien par pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas rezultātiem vēsta Latvijas Televīzija.

Decembrī notikušajā aptaujā 8,3% respondentu atzina, ka, ja vēlēšanas notiktu rīt, viņi balsotu par JV. Vēl pirms mēneša tā būtu rīkojušies 11,1% aptaujāto.

Reitinga otrajā pozīcijā ir Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kurai priekšroku dod 7,8% aptaujāto. Pirms mēneša ZZS bija 8,1% respondentu izvēle. Tikmēr trešajā vietā ir Nacionālā apvienība (NA) ir trešajā vietā, un tā tikai nedaudz atpaliek no ZZS. Par NA balsotu 7,7% respondentu.

Tālāk seko "Latvija Pirmajā vietā" - 7,2%, "Progresīvie" - 6,7%, "Stabilitātei" - 5,8% un "Apvienotais saraksts" - 5,6%.

JV decembrī piedzīvojusi lielāko kritumu gada laikā. Decembrī pēc pārrēķinātajiem datiem, vērtējot popularitāti starp balsstiesīgajiem, kuri aptaujas brīdī bija izlēmuši, par ko balsot, JV ir tikai 14,4% atbalsts, bet vēl novembrī tas bija 19,1%.

Oktobra aptaujā JV bija atgriezusies reitinga līderpozīcijās, ZZS audzējusi vēlētāju atbalstu, bet trešā koalīcijas partnere - "Progresīvie" - piedzīvojusi atbalsta kritumu.

Būtisks negativitātes vilnis pēdējā laikā saistīts ar bijušā premjera, ārlietu ministra Krišjāņa Kariņa (JV) lidojumiem, izmantojot speciālos reisus.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu