"Re:Check": Vai par diviem miljoniem eiro sniegu gāž Daugavā?

Ronalds Siliņš, Re:Baltica, Re:Check
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānšāviņš

Sociālajos medijos vairāki simti cilvēku dalās ar video, kurā redzams kāds traktors, kas sašķūrēto sniegu ber Daugavā. Tā autors klāsta, ka pašvaldība tikai stāsta, ka izvedusi no pilsētas 16 tūkstošus kubikmetru sniega, bet realitātē tas sagāzts Daugavā. Tā nav taisnība – video sniegu upē ber nevis pašvaldības ielu uzturētāji, bet gan kāda būvuzņēmuma traktors, turklāt dara to neatļauti.

Video autors stāsta:

"Izskatās, ka briest kārtējais skandāls. Rīgas dome stāsta, ka tā ir izvedusi 16 tūkstošus kubikmetrus ar sniegu. Šim pasākumam iztērēti vairāk nekā divi miljoni eiro. Un šajā video mēs redzam, kā viņi iztērē šo naudu – sašķūrēto sniegu vienkārši iemetot Daugavā."

Kā sarakstē ar Re:Check norāda Rīgas pašvaldības Ārējās komunikācijas nodaļas pārstāve Edīte Matuseviča, sniegu Daugavā nav atļauts bērt un video to nedara Rīgas ietvju un ielu uzturētāji.

"Video redzamajā gadījumā to izdarīja būvniecības uzņēmums, kam uzticēta Mūkusalas krastmalas pārbūve," skaidro Matuseviča. Ar uzņēmumu esot veiktas pārrunas un šāda rīcība vairs nenotikšot.

Šogad Rīgā sniegu izved uz divām vietām: Daugavgrīvas šoseju 2A un Lidlauka ielu 40. Šajās teritorijās sniegu var nodot arī pilsētas iedzīvotāji. Papildu tām ir arī pašvaldības saskaņotas vietas pilsētas teritorijā, kuras izmanto ietvju un ielu uzturētāji. Šogad tās ir Lidlauka iela 29, Lidlauka iela 80, Kleistu iela un Zaķusalas krastmala.

Video publicēts 9. decembrī un to pavada teksts "Rīgā sniegs esot izvests par 2 000 000 €". Decembra pirmajā pusē Matuseviča Re:Check skaidroja, ka šogad ziemas uzturēšanas darbiem līdz 6. decembrim iztērēti 2,52 miljoni eiro, bet ietvju kopšanai – 869 tūkstoši. Kontekstam jānorāda, ka kopējo summu neveido tikai sniega izvešana, bet arī ietvju un ielu tīrīšana un to kaisīšana ar smilts-sāls maisījumu.

Secinājums: Video redzams, kā Daugavā sniegu ber kāds būvniecības uzņēmums, nevis Rīgas ietvju un ielu uzturētāji.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu