Ministrija: ar Stambulas konvencijas parakstīšanu Latvija apliecina gatavību apkarot vardarbību pret sievietēm (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vardarbība pret sievietēm
Vardarbība pret sievietēm Foto: Eiropas parlaments

Ar pievienošanos tā dēvētajai Stambulas konvencijai Latvija atzīst vardarbības pret sievietēm problēmas nopietnību un apliecina gatavību to risināt starptautiskā līmenī, šādu pozīciju pauž Ārlietu ministrija.

Stājoties spēkā likumam par Eiropas Padomes Konvenciju par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu, 27.decembrī ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV) parakstīja konvencijas ratifikācijas instrumentu.

Parakstīto dokumentu Latvijas pārstāvniecība Eiropas Padomē iesniegs Eiropas Padomes ģenerālsekretāram. Līdz ar to Eiropas Padomei tiks paziņots, ka Latvija ir ratificējusi minēto Konvenciju. Latvijā Konvencija stāsies spēkā nākamā mēneša pirmajā dienā, kad būs apritējuši trīs mēneši kopš ratifikācijas instrumenta deponēšanas.

LETA jau rakstīja, ka Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs 13.decembrī izsludināja Saeimā 30.novembrī pieņemto likumu par tā dēvētās Stambulas konvencijas jeb Eiropas Padomes konvencijas par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu ratificēšanu Latvijā.

Atbilstoši valdošās koalīcijas iecerei, konvencija tika apstiprināta ar atrunu, ka tās īstenošanā Latvija piemēros Satversmē ietvertās vērtības, principus un normas, īpaši attiecībā uz cilvēktiesību aizsardzību, sieviešu un vīriešu līdztiesību un laulības, ģimenes, vecāku un bērnu tiesību aizsardzību un atbalstu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu