APOLLO.LV IZMĒĢINA Kā mēs meklējām un atradām pazudušo kolēģi Robertu ar īpašas tehnoloģijas palīdzību (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"SOS PRO" un Bezvests.lv vadītājs Aleksandrs Faminskis meklēšanas eksperimenta laikā.
"SOS PRO" un Bezvests.lv vadītājs Aleksandrs Faminskis meklēšanas eksperimenta laikā. Foto: Ekrānuzņēmums/Eksperimenta video/Apollo.lv

Uzreiz jāpasaka: kolēģis "pazaudējās" speciāli - eksperimenta dēļ. "Uzņēmums "SOS PRO" radījis jaunas iekārtas un pakalpojumus pazudušu un nelaimē nonākušu cilvēku meklēšanai. Kopā ar Bezvests.lv un "SOS PRO" vadītāju Aleksandru Faminski vienu no iekārtām izmēģinājām darbībā.

Vai un cik ilgā laikā atradīsim kolēģi Robertu Šteinbergu, kurš devies nezināmā virzienā un no mums noslēpies?

VIDEO: Kā mēs meklējām un atradām Robertu

Šoreiz Roberta pazušana un meklēšana bija eksperiments. Diemžēl cilvēki mēdz pazust arī pa īstam. 

Bezvests.lv un "SOS PRO" vadītājs Aleksandrs Faminskis stāsta: "14 gadus mēs meklējam bez vēsts pazudušus cilvēkus un ļoti bieži saskaramies ar to, ka cilvēki vēršas pie mums pēc padoma. Jautā, vai ir kāda ierīce, jo bezvēsts pazudušie, mūsu klienti, ir seniori – pensionāri, cilvēki ar demenci vai citām veselības īpatnībām. Tāpēc mēs sākām pētīt, kur meklēt risinājumus.

Ļoti ilgi domāju par šīm ierīcēm, jo tā jau nav vienkārši kastīte – no tās būs atkarīga cilvēka dzīvība."

Kā mums tik ātri izdevās atrast kolēģi? Viņam līdzi bija GPS raidītājs - patiešām neliela kastīte. 

"Ar šo kastīti 90 procentos gadījumu mēs cilvēku atradīsim, lai kur viņš arī būtu," saka Aleksandrs Faminskis.

GPS raidītājs ir unikāls "SOS PRO" produkts, uzskata Aleksandrs Faminiskis. "Mūsu GPS raidītāji atšķiras ar divām lietām – mūsu ierīce strādā gadu ar vienu bateriju. Ideja ir tāda – jūs šo kārbiņu ieliekat seniora somā, un šī ierīce strādās gadu. Ja šajā laika posmā vajadzēs viņu meklēt, vienmēr caur "SOS PRO" pulti iespējams nosūtīt SMS komandu – un jūs uzzināsiet, kur šī kārbiņa atrodas.

Otra lieta – mēs izmantojam ne tikai GPS, bet arī radio pillingācijas iespēju. Tā paredzēta, ja cilvēks, piemēram, iegājis kādā ēkā ar dzelzsbetona sienām vai atrodas vietā, kur traucēta GPS uztveršana, piemēram, aizgājis sēņot un pazudis. Tad mēs varam paņemt dronu, atbraukt uz vietas un palaist dronu, ieslēgt radio pillingāciju un atrast cilvēku pēc pīkstieniem kārbiņā. 10–15 kilometru rādiusā mēs varam sameklēt cilvēku – tur, kur nav praktiski nekādu sakaru."

Vairāk informācijas var atrast mājaslapā sospro.lv.

 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu